View Single Post
  #2566 (permalink)  
Vechi 08 oct 2010, 20:51:38
jlvera's Avatar
jlvera jlvera este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 02 oct 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 54
Date: 163cm, 53kg
Mesaje: 4
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal de slabit pentru slabute grupa 50-60 kg

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul
Nu te demoraliza de la ce iti spune lumea, tu urmeaza-ti scopul si pana la urma tot pe tine te vor intreba ce ai facut de ai slabit.

Ai putea sa "reproduci" un meniu de-al tau pentru o zi, eventual si cu gramaje si pe mese?

Cu sport se slabeste daca combini cu o dieta sanatoasa.

Pastile nu trebuie sa iei, numai natuale si sanatoase nu sunt.
Slabuta, pai eu mananc asa:

- Cand plec la servici beau o cana cu lapte, fara zahar.

- Ma duc la servici si beau o cafea de la aparat care are zahar si care e mai mult cacao decat cafea. Pe asta o beau ca sa pot sa fumez 2 tigari si pentru ca am glicemia foarte mica, trebuie sa beau ceva dulce, altfel mi se face rau.

- Daca vine vreunu si zice ca-i ziua lui, mananc o bomboana pe la ora 10, daca nu, incerc sa nu mananc nimic pana la 12.30, dar mi-e destul de greu.

- La ora 11.00 beau un ceai din ala chinezesc de slabit, mai mult impotriva constipatiei. Fara zahar. Incerc sa nu mananc pana la ora 12.30 nu ca sa tin cura, ci pentru ca daca mananci imediat dupa ce-l bei, ceaiul laxativ nu-si mai face efectul.

- La 12.30 mananc carne, de obicei de porc, ceva in jur de 150 de grame, cu pilaf cu ciuperci si salata orientala de obicei, intr-o cutie cam de 200 de grame, cred. Si vreo 3 felii de paine. Imi iau si cate o rosie, dar de obicei nu o mananc.

- La 13.00 ma duc la fumat si imi iau ori un ceai ori o cacao de la aparat (cu zahar) - ceaiul nu are asa de mult zahar).

- Pe la ora 15.00 ananas la cutie 3 rondele sau o jumatate de grapefruit cu o ligurita de zahar pe ea.

- Cand ajung acasa (pe la 19.30) fumez 2 tigari cu 3-4 lingurite de inghetata Minuto care nu e prea dulce, sau cu suc de ananas.

- La 20.30 mananc tot carne la gratar (foarte rar carnati sau snitele), cu aceeasi garnitura: pilaf sau vinete sau piure de cartofi (ce gasesc de mancare prin Billa). Cateodata imi fac mancare de fasole verde cu fasole de la conserva si carne de porc slaba si aproape fara ulei. Paine tot asa: 3-4 felii. Cateodata si o salata de rosii cu o lingurita de ulei si ceapa.

- Ca sa pot sa adorm beau aprox. 0.25 l de bere si o jumatate de cana de lapte, pe care le amestec cu pastile de somn!!!. Asta pe la ora 22.30. Adorm pe la ora 23.30.

- Daca ma trezesc peste noapte si mi se face foame, mananc cateodata cam 10 pufuleti nu prea sarati cu 1/2 de cana de lapte sau cu 2-3 inghitituri de bere pe la ora 5 dimineata. Asta cam de 3 ori pe saptamana.

In weekend mananc total haotic. Prima masa pe la ora 14.00, direct mancare gatita, a 2-a pe la ora 10 noaptea si a 3-a poate sa fie si pe la 3 noaptea. Dar nu se schimba cu nimic greutatea.

Mai rau e ca nu am nici un fel de notiune despre calorii si chestii din astea. E prima data cand ma simt grasa si cand vreau sa fac ceva sa slabesc si nu pot.

Greutatea mea este aprox. aceeasi de cateva saptamani incoace. Se invarte in jurul lui 52.6 +- 200 de grame. In ultimele zile nu a mai scazut sub 52,5 iar acum cand scriu am 52.8. Anul trecut pe vremea asta aveam 51.

Dar am crescut in greutate cu varsta.

La 18 ani aveam 41.5kg,
La 20 ani aveam 42
La 25 am sarit brusc la 47-48 si m-am bucurat foarte mult pt ca eram schiloada de slaba inainte,
M-am mentinut la 48 pana pe la vreo 32 de ani
La 35 de ani aveam vreo 49
La 38 de ani vreo 50
La 39 de ani vreo 51
iar acum la 40 de ani am aproape 53.

Am luat si pastile multe si haotic in ultimul an, deci nu mai stiu daca e de la pastile sau de la varsta sau de la ce este. In Iunie aveam 51 de kg. Am sarit brusc la 53 de o luna de cand m-am lasat de pastile, dar ele se poate sa ma fi tinut artificial la acea greutate de 51 de kg. Se poate ca asta sa fie greutatea mea reala (53 de kg), nu stiu.

Luna asta m-am dus la aerobic de 2 ori pe saptamana cate 2 ore (4 ore / saptamana) si nu s-a schimbat cu nimic treaba. Nu am slabit DELOC! Nu mai fusesem la sala din Mai si niciodata nu am slabit cand am fost la sala, desi sunt printre cele mai muncitoare din echipa. Sunt veche acolo si fac toate exercitiile cat pot de bine, nu stau sa ma odihnesc pe saltea. Nu am prea multa mobilitate, dar cand e vorba de alergat, la tae bo, la cardio sunt printre cele mai bune de acolo. Transpir si atat.

Deci asta cu sportu sa ne-o explice Mircea Badea, ca tot le stie el pe toate, tot stie el cum e cu grasele, cu nesimtitele burtoase care nu fac sport.

Va doresc un weekend placut.
jlvera, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1429 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 912 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de andra_aly; 08 oct 2010 at 21:39:41.