View Single Post
  #26 (permalink)  
Vechi 06 mai 2011, 10:23:31
VentoFreddo's Avatar
VentoFreddo VentoFreddo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 11 ian 2010
Locaţie: Braila, Romania
Vârsta: 47
Dieta: sanatoasa personalizata
Date: 174cm, 65.6kg
Mesaje: 17.573
Aprecieri acordate: 7.170
Am fost apreciat(a) de 8.280 ori in 2.421 mesaje
Implicit Re: Jurnal sanda maria

Buna,Sanmary,putina cioco din cand in cand nu e sfarsitul lumii,doar ca trebuia sa o mananci ca o gustare,fara sa o mai combini cu altceva.
Citat:
Anterior postat de sanmary Vezi mesajul
Bine punctat, era un gand....dar cum as putea? La mine in familie am "pisicute" (fetele) si un "motan" (sotul) exclusiv carnivori, iar eu sunt bucatarul...Apropo, ai idee, care e cel mai gras peste (in afara de pangasius care e scarbos)! Toti avem grupa de sange 01 si intram in categoria "carnivorilor"...fapt constatat si cand incercam sa tin dieta cu supa de varza, nici un pic de carne, nu slabeam mai deloc, dar in schimb simteam ca imi slabeste organismul. Nu e bine nici sa slabesti pe baza unei diete bogate in grasimi, creste colesterolul si e dusmanul nevazut si cel mai periculos al dietelor! Dovada stau si experientele unor femei care au slabit multe kg in scurt timp si au facut atac de cord....
Citat:
Anterior postat de sanmary Vezi mesajul

Toata carnea si tot pestele le fac la gratarul de aragaz, el e recipientul principal in bucatarie, deocamdata!
SI eu sunt tot carnivora
AI dreptate cu grasimile,dar exista asa numitele grasimi bune care nu numai ca combat colesterolul rau dar ajuta la slabit,deci nici gand sa moara cineva cu o dieta care include carne slaba,toate tipurile de legume crude,fasole(e buna dar rar,o data pe saptamana)naut,orez integral,plus alune,migdale,nuci,(grasimi-bune),peste de tot felul(grasimi-bune),branza de tara(are ce-i drept grasimi saturate,dar mancata mai rar,ca si ouale,sa zic 1-2 ori pe sapt ajuta,pt ca si grasimile au un rol important inmetabolism,ajuta la transportul vitaminelor in sange).Deci nu te poti priva complet de grasimi,aia nu ar fi o dieta sanatoasa.
Acu despre peste..
Pestii grasi reprezinta poate singura categorie de alimente in care cuvantul "gras" are conotatie pozitiva pt sanatate.Se stie ca pestele e singura sursa de acizi grasi esentiali omega-3,nu se gaseste in nimic altceva.
Cu cat mai gras e pestele(peste 10%)cu atat e mai sanatos.ar si grasimea pestelui variaza in functie de niste factori:daca e crescut in crescatorie sau e salbatic,daca e toamna sau primavara..(toamna au un procent mai mare de grasime pt ca se pregatesc de iernat,primavara mai mic pt ca e perioada depunerii icrelor,cand se consuma multa energie).
Pestii cei mai grasi(deci mai recomandati pt consum):heringul(9-13%grasime),somonul(6-12),macroul(4-12),hallibutul(3-13),sardina(4-12),tiparul(12-24).
Deci...sa mancam peste,si zicem adio colesterolului si a multor boli!
O zi frumoasa!
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi. Pentru a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]