View Single Post
  #27 (permalink)  
Vechi 09 apr 2010, 23:23:52
mvthebest's Avatar
mvthebest mvthebest este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 24 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 32
Date: 165cm, 71kg
Mesaje: 13.622
Aprecieri acordate: 9
Am fost apreciat(a) de 59 ori in 49 mesaje
Implicit Re: Este bine sau nu sa bem apa in timp ce facem sport?

Citat:
Anterior postat de anes Vezi mesajul
Bem sau nu?
de Emilia Enciu

De multe ori ne gandim la asta cand facem sport. E important sau nu sa avem sticluta cu apa langa noi? Mai ales cand vrem cu tot dinadinsul sa devenim suple intr-un timp record, ne aducem aminte ca ne-a spus cineva, candva ca in timpul efortului nu se bea apa.

De multe ori chiar trainerii recomanda acest lucru. Pe vremea cand jucam baschet la un club din Bucuresti, era interzis consumul de apa mai devreme de o ora dupa incheierea antrenamentului! E drept ca au trecut cativa ani buni de atunci... (poza sweating.jpg) Actualmente din ce in ce mai multe voci sustin ca a bea apa este benefic in orice moment al zilei, si cu atat mai mult cand transpiram, deoarece toxinele din corp sunt antrenate si ajuta la eliminarea lor mai rapida, precum si la prevenirea starilor de epuizare fizica.

Am intrebat-o pe Diana Oprea, campioana mondiala de fitness ce parere are, si puteti citi raspunsul in cele ce urmeaza:

"Pe durata unui efort anaerob recomand sa se consume aproximativ 1 L de apa plata dar aceasta cantitate poate sa oscileze in functie de nevoile organismului.

In schimb in timpul unui efort de tip cardio cantitatea de apa poate fi chiar si dublata deoarece prin transpiratie se elimina multe lichide corpul fiind in pericol de deshidratare.

Este foarte important ca in timpul unui antrenament sa se mentina un nivel optim de hidratare. Cea mai usoara cale de a mentine acest nivel este consumul de apa plata. Nu trebuie sa uitam faptul ca prin transpiratie se elimina saruri minerale, calciu, potasiu, sodium, magneziu etc acestea din urma pot fi compensate prin diverse mijloace despre care vom discuta in subiectele viitoare.

In concluzie recomand sa se consume cat mai multa apa in timpul oricarui tip de antrenament, din punctual meu de vedere ideea de a nu se consuma apa in timpul unui antrenament este gresita. "

Eu una subscriu total la aceasta parere. In plus, observ la mine si la altii ca este mult mai probabil sa repet ora de sport atunci cand precedenta a fost placuta, n-am fortat peste limitele fizice si in plus am simtit racoarea apei proaspete inviorandu-ma si impulsionandu-ma... Asa ca, spor la gym si apa placuta!
Multumesc pentru articol.
Am sa beau apa cata are nevoie organismul meu. Variaza de la persoana la persoana. Si de la intensitatea sportului.
mvthebest, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2214 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1697 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat