Subiect: Diary'18Axenya
View Single Post
  #27 (permalink)  
Vechi 23 mai 2018, 21:28:49
Axenya's Avatar
Axenya Axenya este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 09 ian 2012
Locaţie: Iasi, Romania
Date: 165cm, 83.2kg
Mesaje: 307
Aprecieri acordate: 250
Am fost apreciat(a) de 251 ori in 158 mesaje
Implicit Re: Diary'18Axenya

Citat:
Anterior postat de curly.light Vezi mesajul
Da.. pentru mine un mare impediment in calea slabirii a fost aceasta mentalitate, de "totul sau nimic". Tineam o dieta ok o saptamana.. apoi, gustam ceva dulce, putin ("constransa" de contextul social, sau de pofte), si gata, o luam la vale: incepeam sa ma invonovatesc, sa ma simt prost, si ca rezultat mancam aiurea toata ziua, daca nu si 1-2 zile dupa. Ca rezultat, in prima faza nu am facut decat sa am fluctuatii de greutate, ba chiar sa mai si pun..
Cu timpul, am invatat ca organismul meu e mult mai permisiv si iertator decat credeam. El clar nu stie ce presupune dieta stricta pe care o tin eu, si ca am calcat stramb. Cred ca important e numarul global de calorii.. daca fac abateri rare si limitate cantitativ, nu se vad la cantar. Am observat insa ca daca mananc ceva dulce, apar si poftele inapoi, si de asta ar fi mai bine sa evit.
Sincer, cred ca si metabolismului ii pinde bine sa mai avem cate o zi mai bogata in calorii, asa nu se acomodeaza la un regim hipocaloric
*1345
Ai dreptate, important e nr general de calorii, sa gasim un echilibru..
Dar si mai important e sa renuntam la ideea asta de "totul sau nimic", cel putin in cazul meu ...incerc sa lucrez la asta.
Am aproape 3 saptamani de cand mi-am propus sa slabesc din nou. In primele 2 saptamani am slabit 1.8kg, acum in a 3 a saptamana am mancat cam multe calorii fiind in deplasare drept urmare nu am mai slabit- ieri chiar credeam ca am pus cateva sute de grame, dar se pare ca era doar continut intestinal si apa, ptr ca azi dimineata imi arata tot 1.8kg slabite...deci..desi am mancat mai multe calorii decat imi propusesm- m-am mentinut si asta e bine..exact ce ziceai- metabolismul e mult mai permisiv.
Incerc sa imi impun o gandire sanatoasa . Spre ex. ma uitam la jurnalul de anul trecut si am observat ca in prima luna slabisem aproape 5kg (pornisem de la acelasi kg), iar acum in 3 saptamani doar 1.8Kg, pe moment m-am simtit ca si cum ar fi fost un fail total..dupa care am regandit treburile si am zis ca atata timp cat e pe minus sunt pe drumul cel bun- incet , dar spre directia buna
..

Ultima dată editat de Axenya; 23 mai 2018 at 21:43:44.
Acest membru apreciaza mesajul lui Axenya:
curly.light (24 mai 2018)