Citat:
Anterior postat de zelda
Fetitele, eu din ce vad voi nu prea papati salate, foarte rar vad in meniuri. De ce?
Eu mananc aproape in fiecare zi salata, cu de toate , cu pui sau fara , si imi fac tare bine, mi se par chiar satioase. Mi-am cumparat o carte cu retete de salate , sunt cam 100. Daca sunt amatoare.. postez cateva si pentru voi
Pupici !
Aaaa, si orezul si carnita nu merg impreuna, desi eu cand am tinut anul trecut la fel am mancat, si chiar foarte des, nu stiam ca nu merg combinate, si tot am slabit. Dar acum il mananc doar cu branzica ( il amestec asa, e f bun ) sau il pun in salate ( doar cu legume ) . Yumm !
|
Da, si eu vreau retete de salate, o sa am in gradina toate verdeturile posibile, vara asta. Merci anticipat! Cum merge orezul cu branza dar nu merge cu carne? Sau e branza fara grasime? Si chiar e bun? Serios, zi-mi cu ce branza sau cu ce salata il amesteci, te tog, si nu te supara ca te sacai, dar chiar nu vreau sa fac greseli. Imi doresc atat de mult sa slabesc... Si am mare nevoie de hrana diversificata, nu suport monotonia culinara.
Citat:
Anterior postat de oanamagdalena
Referitor la negresa eu fac o reteta si mai simpla si care este glucidica(deci fara ulei).Laurra a incercat-o si a avut succes!
- 3 albusuri
- 1/2 (sau trei sferturi) cana de apa calduta
- praf de copt sau 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu(eu fol.praful de copt)
- cacao(din belsug)...eu am pus 50 g
- 3-4 linguri fructoza(depinde cat de dulce o doriti) sau puteti fol. sirop de agave,extract de stevie...doar ca trebuie sa testati cantitatile in acest caz
- coaja rasa de lamaie/portocala sau esenta de care doriti
- faina slabesti mancand sau orice faina integrala(avand in vedere ca nu are ulei si nici galbenusuri) cat cuprinde(iese o compozitie ca de chec,deci fluida,dar destul de groasa,ce sa zic..exact ca la chec!)
- se coace pe hartie de copt la foc mediu pana ce trece proba scobitorii.
Se amesteca albusurile cu fructoza,se adauga esenta(coaja),apa si apoi faina amestecata cu agentul de crestere.Se amesteca toate si la cuptor cu ele!
Eu am strecurat prin ea si ceva fructe uscate,alta data am pus nuci.S-ar putea gasi si o reteta de glazura pe baza de cacao si smantana pt. frisca(asta pt. ca unt nu putem folosi) sau poate chiar ciocolata topita,dar nu ar mai fi glucidica in cazul asta,si ar fi pt. faza 2 daca ar avea faina integrala si nu faina slabesti mancand.De ce? Pentru ca faina integrala are ig mai mare decat cea slabesti mancand si nu merge cu grasimi...Ati putea face un amestec de faina integrala,de naut si de soia in ce proportii doriti si atunci i-ati scadea un pic ig-ul.
|
Multumesc mult, o voi salva si incerca sigur si pe a ta! Tot aud de faina asta, unde se gaseste si ce contine? Imi poti spune? Merci!
Citat:
Anterior postat de Plecatalaplaja
Sa stii ca ti-am simtit lipsa, mai vrem retete raw. Si felicitari pentru scadere.
Numele meu a Adriana.
|
Imi pare bine de cunostinta, si mie imi venea greu sa mi te adresez cu ID-ul asta
Citat:
Anterior postat de aleka008
Ma gandesc ca poate il gasim la plafar simplu. Si eu inainte sa citesc eticheta m-am pacalit.. credeam ca e salbatic tot, dar m-am lamurit anterior.
Eu nu am mai mancat paste sau orez de foarte mult timp, e bine sau nu? Renin ca Monti spunea daca vrem sa slabim mai repede sa avem 3 cine glucidice/saptamana, asa e?
|
Mama zice ca mi-a gasit orez salbatic. Mi-l aduce de Paste. Daca se dovedeste a fi adevarat, va spun atunci de unde e si cat costa. Si eu retin asta cu cinele glucidice, dar m-am gandit ca spune asta ca sa nu avem carente, sa consumam din toate categoriile de nutrienti, eu una in ultima vreme n-am prea mancat nici dimineata glucidic
Si n-am patit nimic totusi... Am slabit, dar posibil sa fie si din cauza efortului intens...
La mine vine primavara, am in curte viorele (da stiu, cresc in padure, dar va jur ca am, la umbra unui brad imens), zambile albastre, 2-3 ghiocei si zarnacadele/narcise galbene. Si multa stevie!
V-as da la toate!