View Single Post
  #28 (permalink)  
Vechi 13 mar 2010, 20:39:42
Sand's Avatar
Sand Sand este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 mar 2010
Locaţie: Orange County, CA, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 54
Dieta: de tip mediteraneana + sport
Date: 173cm, 79kg
Mesaje: 3.059
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 10 mesaje
Implicit Re: Jurnalul unei viitoare slabute, SATELA

Buna,

O dieta de 6-700 de calorii/zi este o greseala. Nu poti sa rezisti cu ea pe termen lung si cazi in "starvation mode" , stare in care organismul se blocheaza din lipsa de suficient aport nutritiv si se forteaza sa retina totul ca sa nu cedeze. Deci nu mai slabesti ci stagnezi. In starea respectiva pierzi din masa musculara, iti scade metabolismul si dupa aia cand reincepi sa mananci mai mult (chiar si numai cu 100-200 calorii/zi mai mult) arde mai incet haleala asa ca te ingrasi mai repede (se depune totul).

Micul dejun e de baza, creste metabolismu cu 33% si face ca organismul sa arda mai rapid din grasimi.

Laptele la masa nu prea e indicat. Daca vrei sa te ingrasi - bea o cana cu lapte la fiecare masa si o sa-ti indeplinesti dorinta. Poti sa bei degresat cu cereale dimineata dar mai usor in rest. Renunta la branza topita, incearca de vaci.

Fructele nu se mananca o data cu masa ci inainte de masa cu aprox. 15 minute. Se digera mai lent si daca le combini cu mancarea (in timpul sau dupa) nu faci decat sa fortezi toata haleala ingurgitata sa se digere mai lent (adica la fel ca fructele).

Ultima masa la ora 17 e putin cam devreme. Orele pana la culcare sunt cam multe (chiar daca te culci la ora 21), apare senzatia de foame etc. - poti sa mananci ceva curat de genul: niste sunca slaba cu o salata/branza de vaci cu ou fiert/cascaval slab cu piept de pui. Nu manca fructe seara, dar poti sa le mananci inante de miculd ejun (cu 15 minute).

Succese!