View Single Post
  #3141 (permalink)  
Vechi 10 dec 2011, 22:26:26
riky's Avatar
riky riky este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Jurnal riky - pedalez spre corpul ideal

Draga jurnal, am venit si eu sa sterg praful, caci nu am ami scris demult nimic, desi meniul mi-l inregistrez apraope zilnic.... Momentan ocupatia mea e slabitul si invatatul caci am avut 2 saptamani de cosmar, probleme de sanatate care m-au impins la stat in pat si mancand fel de del de bunatati. Odata cu insanatosirea guess what? au aparut si 2 kg in plus (cred si eu, mancat dulciuri la orice ora a zilei plus carnita de toate felurile la orice ora a zilei, ca deh, nu puteam dormi si stateam in pat citind, plus ca medicamentele rodeu ingrozitor pe stomacul gol).
Dar dupa ploaie iese si soarele si odata cu soarele am castigat la un concurs un cantar de baie digital care mi-a aratat adevarata mea greutate adica cele 2 kg in plus , iar pe langa cantar, la acelas concurs m-am pricopsit si cu o consola WII Fit Plus. Initial nu am fost foarte incantata, mai mult de cantar, pt ca eu stiam ca WII e practic o joaca de copil la propriu. Asta pana mi l-a instalat iubi meu si mi-a aratat cu ce se mananca. Pe langa faptul ca s-a indragostit si el de Wii-ul meu pt fitness si sport, eu deja am devenit obsessed. CHiar faci sport serios tata, nu e joaca de copil. Am enorm de multe sporturi si exercitii, de la sporturi obisnuite (tennis, tennis de masa, bowling, golf, box, skateboard, si d-zeu mai stie ce ca nici nu am apucat sa le incerc pe toate) pana la exercitii de yoga, forta si aerobic. Cele Aerobic sunt preferatele mele. Dc? pentru ca te fac sa transpiri muuult de tot si iti lucreaza muschii, corpul, mintea ....totul. Am un simulator de Jogging, practic e ca alergatul pe banda, iti alegi timpul si intensitatea si e chiar funny. DUpa 30 de minute de jogging am zis ca nu e adevarat, curgeau toate apele pe mine, plus ca am o chestiuta cu senzori care iti inregistreaza frecventa cardiaca, iar atunci cand o ia pulsul razna te anunta sa slow down. Asa ca m-am reindragostit de jogging (nu-l practicam pt ca nu-mi placea sa alerg singura in parc, si mai ales pe vremuri mai putin prielnice caldura sau frig mare). Apoi am step aerobic, avand evident stepperul (placa wii ) si chiar muncesti, dupa muzica , cu pasii afisati ....e chiar dificil la un moment dat sa tii pasul si sa sincronizezi miscarile. Iar al treilea fav e hoola hoop-ul care deja mi-a dat 2 cm de pe talie, chit ca nu am cercul, dar te obliga sa executi corect miscarile, lucandu-ti toti muschii abdominali. Dupa prima zi in care facusem 30 minute jogging si 10 minute hoola hoop plus step aerobicul plus tennis (asta e de relaxare mai mul) aveam febra in toate colturile muculare: abdomenul era dureros de-a dreptul, nu puteam sa rad, pana si la intercostali aveam febra, la coapsele interioare, desi habar nu am dc aveam acolo febra, muschii spatelui erau strong si toate astea pentru ca te obliga sa ai o postura corecta atucnic and executi orice miscare. Dar nu am renuntat la gantere, nimic nu poate compara tonifierea musculara cu greutati....WII-ul mi-a dat oportunitaTEA sa fac exercitii aerobice dificile with fun, tinand cont de timpul meu limitat, finante, vreme si sanatate. So viata e frumoasa cand te astepti mai putin. Facusem 55 kg acum 2 saptamani...maine e zi de cantarit, sa vedem daca am revenit la cele 53 de kg ale mele..la cm stiu ca s-au topit si se vede dar nu fac nici o dezvaluire pana pe 25 sau 31 decembrie cand e dedline-ul meu. V-am pupacit si spor la topit kg!
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]