View Single Post
  #3145 (permalink)  
Vechi 22 feb 2012, 10:47:19
riky's Avatar
riky riky este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Jurnal riky - pedalez spre corpul ideal

Draga jurnal....Da, stiu s-a pus praful de doua degete pe casuta mea slabuta dar n-am ce face, asta-i sesiunea la medicina. Ma bucura totusi faptul ca am terminat-o cu bine, note mari, etc....Pe parcursul sesiunii s-a agravat insa starea de sanatate: lesinuri inclusiv stand jos pe scaun, dureri mari de stomac, ameteli....etc. Well am fost la doctor si am o usoara anemie, si gastrita obtinuta pe baza stressului.
Partea buna a situatiei e ca am o gramada de restrictii la papa si am slabit 2 kg aproape de cand cu sesiunea. Nu am voie citrice, nu am voie aluaturi dospite, prajeli si sosuri nici prin vise (nu ca le-as fi mancat), dulciuri ioc, fructe doar cele de padure, banane, mere si as avea voie si struguri si ananas plus cirese....la legume iar am restrictii, dar mai bine le mentionez pe cele pe care le pot manca: mazare, morcovi, ciuperci, cartofi(dulci sunt cei recomandati dr nu prea se gasesc) telina, pastarnac, castraveti in cantitati mici ca si rosiile& ardei de altfel, iar legumele consumate crude trebuie reduse cat mai mult (probabil ca vara o sa-mi permit cate o rosioara sau un ardei, castravete etc..) Ceaiuri cat cuprinde, spre marea mea bucurie , ca-s moarta dupa ceaiuri, fara cafea, fara cofeina gen energizante sau pepsi, pe care le cam aveam la indemana in sesiune...am voie paste fainoase si paine neagra , cereale si carne slaba de peste , pasare sau vita, inclusiv porcul daca e fara grasime .....ouale, doar fierte moi. in rest nimic, nici branzeturile nu mai sunt ce-au fost pt mine, am voie doar branza de vaci, urda si lapte degresat si iaurt. telemeaua e interzisa precum si celelalte varietati, cel putin pt cateva luni, pana ce isi revine mucoasa gastrica facuta terci de la stress. Sport nu prea am mai facut in adevaratul sens al cuvantului, datorita starilor de lesin, chiar nu-mi doresc sa ma adune ai mei de pe podea, dar am mers mult pe jos, gen 2-3 ore pe zi....o sa ma reapuc de tras de fiare , dar cu joggingul o las moale un pic. oricum, de cand cu regimul asta, burtica mea s-a micsorat aproape de tot, poate si stressul a contribuit.
Ah, da si sa va dau un ex de meniu pe o zi (acum mananc putin si des) :
MD: 1 ou fiert moale sau 2 felii de paine neagra cu branza de vaci + o cana de ceai de plante medicinale
G1: cam dupa 2 ore de la MD, o cana cu lapte
Pranz: un bol mic de supa de pui sau legume si carne slaba 100g cu legume gatite la Dry cooker (aici nu-mi pun restrictii de cantitate)
G2: un bol de budinca de branza de vaci cu paste fainoase , mama o face dietetica, adica pune pt indulcit doar miere sau zahar brun putin, stafide, coaja de portocala rasa si putin lapte degresat 0,1%...iese delicoasa si cu mult mai putine calorii decat macaroanele cu branza clasice (e singurul desert pe care mi-l permite stomacul)
G3 : un fruct sau ceva gen covrigei uscati (doctorul mi-a zis ca fac bine la stomacul iritat si trebuie tot timpul sa fie ceva in stomac, niciodata sa nu rabd de foame)
Cina: un iaurt sau carne cu legume.

Beau ceai de plante si alte varietati in continuu, cam 2 l, plus 1 litru apa...ohoo...parca beau mai mult ca de obicei.

Cam atat cu viata mea...V-am pupacit!
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]