Subiect: 9 months to go!
View Single Post
  #319 (permalink)  
Vechi 18 dec 2011, 20:54:37
StefaniaXtr's Avatar
StefaniaXtr StefaniaXtr este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 22 iul 2011
Locaţie: Drobeta Turnu Severin, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Am decis sa incerc Dieta Dukan + sport, dupa ce termin cu alaptatul
Date: 170cm, 63kg
Mesaje: 403
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 4 mesaje
Implicit Re: 9 months to go!

Citat:
Anterior postat de jessik Vezi mesajul
viitoare mamici.. eu va citesc mereu.. pt ca ma pregatesc si eu sufleteste sa devin mama in anul acre vine.. haha.. dar as avea o intrebare.. acm cate luni a durat sa ramaneti insarcinate? ma sperii cand aud ca poate dura si un an.. sau chiar din prima luna.. eu as vrea totusi pe la vara sa raman.. ca mai am ceva kg de dat jos.. si nu vrea sa ma fac de 80.. si alte chestii.. e bine sa ma duc la doctorita sa intreb daca tre sa controleze ceva,, sau analzie.. sa stiu ca is pregatita fizic si pshici pt bebe? in ultimul timp ma obsedeaza ideea asta.. ma gandesc mereu sa incer , sa mai astept.. ce s afac..?
Draga Jessik,
Sarcina poate aparea chiar din prima luna (de cand te decizi sa ramai insacinata) sau poate dura ceva timp pana sa apara (din diverse motive).
In cazul meu sarcina a intraziat destul de mult.
Eu si sotul ne-am dorit sa apara bebe inca din anul 2010, iar din ianuarie 2011 am incercat intens, dar abia dupa consultatii si investigatii amanuntite si cateva tratamente (cel mai eficient fiind unul naturist) am reusit sa-l avem pe bebe, care se va naste in 2012.
Nici eu nu eram prea subtirica in momentul in care am ramas insarcinata (aveam 75 de kilograme si incercam sa mai dau jos, mai ales ca erau 10 in plus fata de cum imi doream eu).
Nimeni nu-si doreste sa ajunga la multe kilograme in sarcina, dar daca se urmeaza o dieta corecta si specifica starii de graviditate (despre acest tip de dieta am scris eu in alt jurnal) nu ajungi sa iei mai mult de 10 - 12 kilograme, din care, la nastere 6 - 8 sau chiar mai mult dispar aproape instantaneu fiind reprezentate de copil, placenta si lichid (cel putin asa sustin medicii).
Daca iei pastile anticonceptionale este bine sa mergi la un medic ginecolog care sa-ti spuna cat timp trebuie sa treaca de cand renunti la pastile si pana la momentul conceptiei.
Printre analizele recomandate de medici a fi efectuate inainte de sarcina se numara toxoplasmoza, HIV, grupa si RH-ul tau si al partenerului/sotului, hepatita (probleme ale ficatului), tiroida, secretiile vaginale si testul Papa-Nicolau. Asta deoarece in caz de eventuale probleme acestea sa se poata corecta fara a fi afectata sarcina.
Parerea mea este ca ar trebui sa vorbesti si cu un medic specialist, dar si cu sotu/prietenul tau, iar impreuna sa luati decizia cea mai buna in ceea priveste momentul ales pentru conceptie.
Pupici!
Stef!
Răspuns cu citat