View Single Post
  #3717 (permalink)  
Vechi 08 iun 2011, 00:18:37
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea VIII

Buna, fetele, am terminat de citit acum, asta dupa ce am vb cu sora mea vreo 2 ore pe Skype.
si trebuie sa fac niste lamuriri, acum sper sa nu supar pe nimeni ca intervin, sper doar sa nu uit ceva din ce vroiam sa va spun.
Pt diana cea noua, bine ai venit! Gustarile sunt permise la Monti, nu e nici o problema, intervalul intre mese variaza de la 3 la 5 ore. Ele pot fi: iaurt, salate, legume, fructe, ciocolata, oleaginoase crude si nesarate (chiar f. recomandate datorita uleiurilor si grasimilor sanatoase: mieji, alune, migdale, etc.), putina carne, un ou, 1-2 cuburi de branza, ce crezi tu ca iti va tine de foame pana la urmatoarea masa. Trebuie doar sa fii atenta ca dupa o gustare ce contine grasimi (gen carne, ou, branza...), sai ai tot o masa care contine grasimi si nu una glucidica (gen orez, paste, astea urmeaza dupa o gustare formata din salate, legume sau fructe, adica carbo cu ig. mic). Tu mananci de cate ori simti foame. Branza e bine sa fie din cea f. bine scursa sau si mai ok e cascavalul, branza uscata. Daca nu, si iei tu telemea sau feta, las-o in sita la scurs. Zerul e insulogen.
Micul dejun format din:
- fulgi de cereale (fulgii de cereale se gasesc si integrali, sunt cei gen Sanovita, se gasesc poze pe google. Atentie! sa nu contina fructe pt ca acestea de cele mai multe ori sunt confiate si au si zahar, sau contin si fructe nerecomandate gen stafide sau banane)
- iaurt (e mai bine sa fie cu grasime, adica cel putin un 1% pt absorbtia vitaminelor, nu va influenta in nici un fel slabirea. In cartea din 2009 Monti face precizarea ca intre un iaurt slab si unul natur diefrenta e nesemnificativa si il recomanda pe cel natur din considerente medicale. Nu acelasi lucru spune insa si despre lapte pe care recomanda sa il inlocuim cu laptele Monti: jumatate de cantitate smantana dulce si jumatate cantitate de apa). Eu una prefer laptele normal.
- gem (gemul se incadreaza in categoria carbilor cu ig mic datorita fructelor care au ig mic. Atentie, nu are voie sa contina zahar sau suc de struguri ca si indulcitor. In schimb e ok cu suc de mere sau fructoza.
- bucati de fructe
... e conform si nu are nici o problema mancat dimineata. Asta pt ca fulgii de cereale au ig mediu iar glicemia are cea mai mica valoare dimineata. Asa ca efectul va fi minim. De aceea se recomanda ca daca vrem sa facem vreo abatere (ex: bruschetele alea ale lui Emi), e bine sa o facem in prima parte a zilei pt ca probabilitatea sa se depuna e f. mica. Toate alimentele expuse sunt glucidice (in afara de iaurt, care ar fi si el glucidic daca ar fi fara grasimi) si pot fi mancate impreuna fara probleme. Tot astfel fructele sau o masa formata din fructe se recomanda a fi insotita intotdeauna de iaurt pt a se reduce aciditatea din stomac.

Ciocolata cu zahar trebuie sa aiba cel putin 70% cacao si poate fi mancata o cantitate maxima de 40 g. pe zi.
Ciocolata pt diabetici nu conteaza cata cacao are, poate fi si alba si nu mai exista restrictie de cantitate. DAR! pt ca are un mare dezavantaj aceasta din urma, vedeti ca are f. multi carbo si e mult mai calorica decat cea neagra. De asemeni cea neagra contine antioxidanti si e mult mai sanatoasa, chiar daca are si zahar. De altfel eu am aj la concluzia ca nu e ok sa eliminam pe termen indelungat nici un aliment din dieta. Din cand in cand e ok cate o abatere.

De mancare cam asta e ce imi amintesc eu ca trebuia lamurit.

Alesiana, felicitari pt gradina, sa stii ca un picut te invidiez pt mierea naturala. Dar stiu cat ai muncit, sau cel putin imi imaginez. Si tin sa te felicit din suflet si pt scadere, eu stiu cat de greu a mers la tine si nu pot decat sa ma bucur pt fiecare reusita. Mai ai un picut si apoi te poti apuca linistita de proiectul BEBE.

Diana, am comentat si la poze, toate gandurile mele bune sa te insoteasca peste tot. Casa de piatra si multa fericire!

Loly, a dat Domnul sa te cheme, doamne ajuta sa fie totul bine!

Alla, cred ca esti ocupata cu scoala, bafta multa si sa ai spor, te pup!

Sper sa nu fi omis pe nimeni. Sau daca da (Magda, sa stii ca te-am vazut, tu ce mai faci? Te pup!), sa nu va suparati, pur si simplu mi se inchid ochii acum.
Dar azi a fost o zi cu spor la mine si ma bucur mult pt asta, am cheltuit din nou bani, ar asta e, ce sa-i faci, timpul e scurt si sunt pe ultima suta si eu cu pregatirile, un pic intru si in panica pt ca bugetul meu se pare ca nu acopera nici jumatate din ce va veni pe capul meu in urmatoarele 2 luni. Dar eu sunt optimista, vad eu cum rezolv si asez tot ca sa fie bine pana la urma.
Va pup si ma bag si eu in patut, o las pe Cris sa incuie ca ea acum e in plina zi!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]