Subiect: Jurnal m1rela
View Single Post
  #381 (permalink)  
Vechi 27 apr 2012, 18:37:18
m1rela's Avatar
m1rela m1rela este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 16 nov 2011
Locaţie: Medgidia, Romania
Vârsta: 48
Dieta: Mancat sanatos + miscare
Date: 165cm, 80kg
Mesaje: 4.265
Aprecieri acordate: 162
Am fost apreciat(a) de 264 ori in 184 mesaje
Smile Re: Jurnal m1rela

Acum am sa scriu ---- RETETA DE VARZA DULCE CALITA LA CUPTOR ---- cu cateva imbunatatiri :

INGREDIENTE: o varza mare(sau 2 mai mici) tocata potrivit de groasa(nu tocata fin),2 ardei grasi (unul rosu si unul verde) taiati feliute subtiri,o ceapa mare sau 2 mai mici tocata solzisori,un morcov potrivit taiat in 2 apoi in betisoare subtiri,piper negru dupa gust ,200 gr. sos de rosii (sau 3-4 rosii proaspete feliate) in care diluati o lingura de bulion,o lingura rasa de delikat mai nesarat (dietetic, daca gasiti la plafar) ,2 foi de dafin, cateva linguri de ulei de masline ,un pic de sare dupa gust (daca mai este nevoie).Puteti pune si alte condimente care va plac si se potrivesc cu varza.

MOD DE PREGATIRE:Se pregateste o oala mai inalta in care punem 2 linguri de ulei, apoi alternam straturile de varza taiata cu ardeii feliati,morcovii betisoare,ceapa solzisori ,sosul de rosii cu bulion,delikat ,piper si cele doua foi de dafin(ptr. aroma).Deci.... varza,legume,putin bulion,putine condimente,varza ,legume,putin bulion,putine condimente....etc,etc... pana terminati toate ingredientele.Punem si o cana de apa.
Punem oala pe foc si fierbem la foc potrivit pana se intrepatrund toate aromele si mai scade apa, amestecand usor din cand in cand (cam 1/2 de ora).Apoi luam o tava de aragaz mai inalta si punem compozitia in tava, adaugand iar cateva linguri de ulei.Amestecam usor sa se unga toata varza fiarta cu ulei si o dam la cuptor ptr. o ora si ceva ,amestecand din cand in cand ptr. a se cali uniform.Este gata atunci cand prinde o culoare aramie mai inchisa.Varza va iesi foarte dulce la gust gatita asa.Daca vreti mai acrisoara puneti la fiert o cana sau doua de bors, in loc de apa sau sare de lamaie.
Daca vreti sa mancati varza aceasta in ziua de vitamine o fierbeti doar pe foc cu bors... fara sa-i puneti ulei deloc.
Sper sa va placa... asa mai dietetica !Mi-e imi place tare mult
Pofta buna !
m1rela, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
m1rela, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2222 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1705 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 931 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]