View Single Post
  #3820 (permalink)  
Vechi 12 iun 2011, 11:04:27
coderamy's Avatar
coderamy coderamy este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 mar 2011
Locaţie: piatra neamt, Romania
Date: 153cm, 66kg
Mesaje: 560
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea VIII

Citat:
Anterior postat de VAmedeea Vezi mesajul

Cody, ai cam gresit explicatia cu glucidele.

GLUCIDELE, conform Monti, se impart in 3 categorii, in functie de indicele glicemic:
1. glucide cu IG MIC: majoritatea fructelor si legumelor, laptele si preparatele din lapte (atentie, au ig. mic dar incarcatura glicemica mare), condimentele, otetul, oleaginoasele (alune, migdale, seminte de orice tip, crude), tarata, soia, etc.
2. glucide cu IG MEDIU: anumite fructe uscate, orezul integral, faina integrala, sucurile naturale de fructe (fara zahar), cerealele integrale (fara zahar), etc.
3. glucide cu IG MARE: produsele de patiserie, tot ce contine faina alba, amidon modificat, majoritatea produselor cu zahar, cartofii, etc.
Listele le gasiti la semnatura mea.

REGULA spune in felul urmator: glucidele cu ig mic se mananca in orice combinatie, cantitate (atentie la lactate si branzeturi cu zer, nu mai mult de 2 portii zilnic). Asta inseamna ca si la o masa lipidica (care contine grasimi), si la o masa glucidica (care nu contine grasimi) sunt permise
Glucidele cu Ig. mediu e de preferat sa le mancam dimineata (ceareale integrale, anumite fructe gen ananas, kiwi, pepene) insotite de alte alimente fara grasimi (lapte sau branza degresata, exceptie face iaurtul care poate fi natur). Dar se pot manca si in timpul zilei, la pranz sau la cina, daca e vb de spaghetti integrale, orez integral sau basmati. La fel, cu sosuri fara grasimi si fierte al dente. OREZUL BASMATI insa, daca ar fi sa ne luam dupa teoria Dr. Man, ar fi ok sa il mancam si cu grasimi, asta inseamna ca e ok in ciorbe, risotto sau sarmale.
Glucidele cu ig mare se evita pe toata perioada slabirii, iar in perioada de mentinere se mananca rar, constientizandu-se faptul ca sunt de fapt abateri.
Lipidele sunt alimentele ce contin grasimi: carne, lactate si branzeturi grase, oua, uleiurile, untul, smantana, maioneza, etc.

multumesc ame de atentionare....intotdeauna tu ai rabdare sa completezi si sa treci exact ca la carte....pentru mine era deja o ora tarzie si asteptam completarile voastre ....eram sigura ca o sa faci completari...multumesc,,,intr-adevar asa e....trecusem glucidele cu indice mediu la glucide cu indice mic...uitasem de fructe, legume si lapte ca nu mai aveam unde sa le incadrez
stau mai prost cu teoria cand tb sa o trec pe hartie
dar daca nu completai tu, ceea ce era imposibil, astazi revizuiam eu
te pup
coderamy, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1504 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 987 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 213 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de coderamy; 12 iun 2011 at 11:08:46.