View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 05 apr 2010, 20:13:38
justbelieve's Avatar
justbelieve justbelieve este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 22 ian 2010
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viata sanatos+Sport
Date: 158cm, 48kg
Mesaje: 4.302
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Efectele benefice ale unor alimente

Patrunjuelul
Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea aceasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina. Iata cateva din proprietatile curative ale patrunjelului:
- Cresterea activitatii sistemului imun
- Cresterea tonicitatii sistemului nervos
- Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
- Regleaza ciclul menstrual
- Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
- Este un bun detoxifiant al organismului
- Tinctura de patrunjel reduce durerile dentare si in general este un bun analgetic.
Rosiile

Intre vitaminele continute de rosii, cele mai importante sunt: vitamina A, complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesara sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin), vitamina E (vitamina tineretii si a fertilitatii) si vitamina K (importanta pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui). Rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici, acestia din urma avand un rol important pentru sistemul digestiv. De asemenea, rosia reprezinta cea mai bogata sursa naturala de licopen, o substranta ce confera culoarea rosie. Din pacate licopenul nu poate fi produs de organismul uman, astfel ca singura sursa o reprezinta alimentatia. Rosiile mai contin acid folic, important in hematopoieza (“confectionarea” globulelor rosii si implicit contribuie la combaterea anemiei).

Beneficiile consumului de rosii:
- Cancerul de prostata:
- Afectiuni ale sistemului osos: datorita continutului bogat in minerale si vitamine, rosiile regleaza metabolismul tesutului osos si influentele hormonale asupra osului, acesta devenind mai rezistent, scazand in felul acesta riscul de aparitie a osteoporozei.
- Bolile cardiace
- Infectiile in general. Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti – licopenul – rosiile stimuleaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor. Sunt indicate de asemenea batranilor si copiilor, mai ales ca acestia nu au un sistem imunitar bine dezvoltat (copii) sau optim functional (batrani).
- Cancerul in general este prevenit. Licopenul protejeaza ADN-ul celular, impiedicand actiunea diferitilor factori mutageni (cancerigeni) la acest nivel. Pastrand integritatea ADN-ului, celulele nu sufera modificari atipice cu potential cancerigen crescut.
- Obezitatea si diabetul de tip II sunt cu succes combatute prin consumul de rosii
- Tromboflebita
- Reumatismul etc.



Ceaiul verde

Ceaiul verde prezinta multiple beneficii asupra organismului si este unul dintre cele mai puternice detoxifiante ceaiuri. Cu un continut bogat in antioxidanti, substante antioncogene (anticancerigene) sau care stimuleaza imunitatea, ceaiul verde nu doar ne mentine tineretea si frumusetea, ci ne confera vitalitate, ne apara impotriva cancerelor, scade colesterolul fiind util in eliminarea surplusului de kilograme, ne ajuta in lupta contra infectiilor bacteriene si virale, ne energizeaza si ne imbunatateste digestia, actionand si la nivelul tubului digestiv. Totodata este un bun tonic cerebral, stimuland atentia si capacitatea de memorare, putand fi utilizat in locul cafelei de dimineata. Inlatura oboseala fizica si intelectuala si are efect detoxifiant.


Citricele
Toate citricele contin vitamine importante pentru organism, substante antioncogene (anticancerigene) si antioxidanti implicati in mentinerea tineretii. Dintre toate citricele mentionam insa lamaia, portocala si grepfrutul ca fiind cele mai eficiente pentru sanatatea si tineretea organismului. Bogate in apa (92%), calciu, fosfor, vitamina C, minerale si carbohidrati, aceste trei fructe ocupa un loc de frunte printre celelalte citrice.

Morcovii

Acestia reprezinta o remarcabila sursa de beta-caroten, vitamina B, C, D, E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu si fibre. Alaturi de efectele exceptionale pe care morcovii le prezinta asupra pielii (inlatura ridurile, apara pielea impotriva arsurilor solare, stimuleaza secretia de elastina mentinandu-i tonusul si tineretea etc.), acestia prezinta un valoros rol antioxidant si totodata scad nivelul colesterolului pana la valorile normale si imbunatatesc vederea prin vitaminele pe care le contin.
Răspuns cu citat