View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 26 apr 2010, 23:01:07
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Smile Re: Tort cu nuca de cocos a la monti

Citat:
Anterior postat de sunshine Vezi mesajul
ce bine arata! bv l-as incerca si eu, dar are prea multe oua pt colesterolul meu
Din ultimele studii aparute, se pare ca ouale nu influenteaza colesterolul.
Medeea, superb tort!
In urma mai multor studii s-a ajuns la concluzia ca un adult poate consuma un ou in fiecare zi fara ca acesta sa ii creasca riscul de a dezvolta o afectiune a inimii. Un studiu realizat de Scoala Havard a Sanatatii Publice a descoperit ca nu exista o legatura intre consumarea oualelor si dezvoltarea unei afectiuni de inima, astfel, oul nu este un pericol pentru sanatatea indivizilor. Oricum, daca cantitatea de colesterol din sange este crescuta sau daca suferi de alte afectiuni ale inimii, Programul Educational al Colesterolului recomanada sa nu se consume mai mult de 2 galbenusuri de oua pe saptamana.

Ouale sunt alimente nutritionale nemapomenite, bogate in vitamina B 12, acizi grasi omega-3 si omega-6, ouale de asemenea, sunt o sursa buna de luteina, un tip de antioxidanti.

Cresterea cantitatii de omega 3 din oua depinde de hrana gainii. Astfel, daca este hranita cu seminte de in, cantitatea de acizi grasi omega-3 va creste, de asemenea, si cantitatea de vitamina E. Studiile arata ca un astfel de ou contine de 7 ori mai multi acizi grasi omega 3 decat oul obisnuit.

Potrivit, Centrului Nutritional al Oualelor, valorile nutritionale sunt afectate numai de semintele consumate. Cu alte cuvinte, ouale speciale, precum cele organice sau cele de tara au acealeasi valori nutritionale daca hrana gainilor este aceeasi.

Doua oua consumate zilnic nu numai ca nu ingrasa, dar ajuta la pierderea kilogramelor in exces.

In plus, micsoreaza colesterolul, releva un studiu care urmeaza sa apara in "Jurnalul European de Nutritie", informeaza cotidianul britanic "Daily Mail".

Adesea invinovatite pentru colesterolul marit, ouale au fost puse sub lupa de o echipa de cercetatori de la Universitatea Surrey.

Testele au aratat ca doua oua mancate dimineata dau o senzatie de satietate si asigura energia pentru mai mult timp decat in cazul consumului altor alimente.
saturate, care sunt, insa, prezente din plin in paste, carne procesata, biscuiti si prajituri.

Conform "Daily Mail", britanicii consuma 28 de milioane de oua pe zi, respectiv cate doua-trei de persoana pe saptamana.
ziare.com


Parerile sunt impartite.
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 27 apr 2010 at 00:20:29.
Răspuns cu citat