View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 05 apr 2011, 10:04:59
Justinne's Avatar
Justinne Justinne este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 19 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Date: 162cm, 61kg
Mesaje: 180
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Trebuie sa slabesc!

Bine ai venit, Roxana!
In primul rand, as vrea sa iti dau un mic sfat pentru rezistenta la sport. Dupa cum cred ca stii, aceasta se castiga in timp, insa poti ajuta organismul sa se adapteze mai repede. De exemplu, in loc sa il "sochezi" si alergari, sprinturi sau alte exercitii intense din prima, incearca sa faci exercitii simplu, intr-un ritm usor alert, cat sa iti pompeze inima usor mai tare, si incearca sa mentii acel ritm cat poti de mult. Dupa cateva zile o sa ai impresia ca ritmul este putin cam lent, asa ca maresti inca putin viteza. Este important ca timpul in care faci aceste exercitii sa ramana la fel. Foarte important este ce mananci inainte de antrenamente. Ai mare grija sa consumi carbohidrati, nu proteine inainte de exercitii, altfel, iti vei invata corpul sa consume energia din proteine si vei avea mari probleme daca vei dori candva sa pui putini muschi pe tine ( si cred ca vrei, slabirea prin exersarea muschilor este ubn succes, altfel este mult mai greu si vei avea rezultate pe o durata scurta).
Referitor la alimente, tu stii deja ce ar trebui sa mananci, insa pusul in practica este mai greu. Incearca sa eviti de tot sucurile ( da, si cele "naturale"), daca vrei suc, stoarce-ti 2 portocale dimineata dupa micul dejun sau, cel mai bine, fa-ti un suc de morcovi cu mere. Are un gust extraordinar, este foarte nutritiv, contine multi micronutrienti si poate fi servit in loc de cafea, pentru ca da si energie. Incearca sa eviti painea pe cat posibil, cerealele, orezul, cartofii, mazarea, fasolea si incearca sa mananci oua (in special dimineata) caş, legume: castraveti, rosii, morcovi, astea pot fi servite si seara, intrucat nu fermenteaza. Ciorbele si supele cu legume nu ar trebui sa lipseasca, dar este de preferat sa le faci mai groase, mai consistente. Apa din ciorbe poate deshidrata, si nu prea contine nimic . Broccoli fiert cu branza dulce si ardei rosu este o delicateta din punctul meu de vedere, te sfatuiesc sa il incerci si tu in orice cantitate vrei. Nu incerca sa te axezi pe alimentele "interzise", ci pe cele care te ajuta sa iti indeplinesti scopurile, cu care poti trai de acum inainte. Dupa o perioada de consum, gustul ti se va schimba, poftele ti se vor educa si in loc de cola, vei pofti un mar
Stiu ca suna ciudat si putin infricosator, dar este adevarat. Trebuie sa te inarmezi cu informatie si multa rabdare si e imposibil sa nu reusesti.
Repet, nu te axa pe alimente interzise, ci pe cele sanatoase. Doar asa nu vei face obsesii pentru freakfood-urile pe care le mancai inainte. De asemenea, nu incerca sa tai numarul caloric din prima zi de "regim", ia-o treptat. Ai mai multe sanse de reusita astfel. Daca intr-o zi, clachezi si mananci ceva interzis, nu te frustra, nu te intrista, este imposibil sa realizezi ceva 100% corect. Fiecare din noi avem astfel de momente. Chiar daca nu e ceea ce iti doresti, bucura-te de moment si foloeste-l mai tarziu pentru a te motiva la alergat.
La gustari poti sa mananci nuci crude, sunt foarte sanatoase si daca le mesteci incet, te vei satura destul de repede. Poti sa le si cari dupa tine prin oras, in loc sa cumperi sitcksuri sau biscuiti nocivi care ajuta din greu ca obezitatea sa fie cat mai des intalnita.
Iti doresc multa bafta si nu uita, TOT ce ţine de tine este posibil de indeplinit, daca vrei cu adevarat!
__________________
Just do it!
Justinne, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1998 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1481 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Justinne; 05 apr 2011 at 10:12:07.
Răspuns cu citat