Ce se mai produce in bucatarie, atelierul de creatie al oricarei slabute
Se iau niste radacinoase, patrunjel, pastarnac, telina si morcov, se taie bucatele si se caramelizeaza in tigaie cu o lingura de ulei - eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece pentru ca are o aroma minunata. Nu dureaza mai mult de zece minute daca acoperiti tigaia sa se patrunda un pic legumele, care trebuie sa ramana un pic al dente. Se serveste fierbinte cu branzeturi sarate (la mine am pus gorgonzola si niste cascaval ras mare) si un pic de piper proaspat rasnit. Este o mancare care mi-a dat o energie pozitiva.
Ieri am facut paine. Am incercat sa fac cu masina de paine ceva asemanator cu painea integrala din amestecuri de faina pe care o fac de obicei. Ei bine, nu s-a copt la mijloc, asa ca dupa ce a stat in masina de paine o ora si jumatate la copt, am luat bucata de paine, cu exteriorul foarte facut si mijlocul cleios, am taiat-o in doua pe lung si am pus-o la cuptor. Au iesit doua caramizi negre, numai bune de pus la temelia unei case. Ca gust totul e ok, dar aspectul lasa de dorit. Mai avem de lucrat la reteta pana ne iese o paine integrala sau semi-integrala la masina. Si zic semi-integrala pentru ca in cartea masinii scrie ca painea integrala se face cu trei parti faina integrala si doua parti faina alba, niste ulei, drojdie, zahar si sare. Eu zahar nu pun in paine nici sa ma omori, cu uleiul ma mai gandesc. Eu nu numai ca nu am pus nici o faina alba, dar am pus faina integrala de grau, secara si orz in proportii egale plus 10% tarate de grau si 10% faina de canepa. Daca nici data viitoare nu nimeresc fac numai paine mai alba la masina si asta integrala o las pentru manufacturare :p
Ultima dată editat de Mihaela1006; 21 ian 2013 at 21:00:52.
|