View Single Post
  #454 (permalink)  
Vechi 08 mai 2012, 18:09:43
Nemo's Avatar
Nemo Nemo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţ cunoscătorSlăbuţ cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 18 nov 2010
Locaţie: Le Cannet, Franta
Vârsta: 55
Dieta: Dukan
Date: 179cm, 87kg
Mesaje: 3.894
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 298 ori in 161 mesaje
Implicit Re: Regimul Dukan (partea 2)

Citat:
Anterior postat de lavlav Vezi mesajul
Eu nu m-am lasat, insa am avut atata treaba ca nu am mai putut intra pe forum.
Sunt ok, merg in continuare.
Ma lupt insa cu o lipsa de pofta de mancare crunta, mananc fortat si nu stiu cum sa mai fac, pentru ca nu vreau sa ma infometez.
Azi spre ex. am mancat 200 g de varza calita, fara ulei, si 200 g de piept de pui la gratar + un iaurt 0%. Mi se pare putin ca si nr de calori. Plus ca acum nu am pofta de mancare yoc..Ce ma fac? Aveti vr-un sfat?
Buna,

Pai e putin ca si numar de calorii, asta di pacate e una din efectele secundare ale regimului - pe de o parte e bine ca nu ti-e foame, pe de alta parte risti sa scazi caloric la niveluri periculoase.
O idee e sa folositi taratele alea de ovaz sub forma de lipii dulci la gustare. O lingura jumate sau doua de tarate amestecate cu un iaurt 0% grasime si ceva arome nu aduce mare lucru din punct de vedere caloric, pe cand in momentul cind sunt folosite impreuna cu un ou si 50-60 gr de branza degresata, cu indulcitor si arome, deja e altceva. Daca preferati sarat, faceti-le sarate. Nu va bateti capul cu cantitatea de oua, ar trebui sa mancati 3 oua pe zi, constant, sa dea peste cap nivelul de colesterol.
Al doilea lucru - daca simtiti ca scadeti periculos numarul de calorii(si asta puteti sa verificati usor cu calculatorul de pe forum), adaugati la salate o lingurita de ulei, ideal ar fi un amestec 1/1 de ulei de masline si rapita. In formula asta e cel mai echilibrat in ceea ce priveste aportul de acizi grasi nesaturati, contrabalanseaza un pic excesul de acizi grasi saturati din carne si lactate si aduce si acel aport caloric minimal necesar(5 ml ulei sunt cam 45 kcal).
Una din alimentele tolerate in regim sunt fructele goji, dezavantajul e ca sunt scumpe. Pot fi la fel de bine inlocuite, fara efecte nefaste asupra regimului cu o cantitate de pina la 50 gr de afine, coacaze, zmeura, mure sau in ultima faza, capsuni. Bine-nteles, fara zahar si frisca...
Folositi ce e proaspat, de sezon sau variantele congelate, cele uscate de obicei au zahar adaugat.
La fel, exista amestecuri de diverse seminte si nuci, pot fi folosite in cantitate de 20-30 gr la o gustare - nuci, alune, seminte de soia prajite, cajou, macadamia, etc...
Totul e chestie de control.
Ciocolata neagra, cu continut minim de 70% cacao (ideal peste 80) poate fi si ea consumata in cantitate de pina la 20 gr pe zi.

Succes.
Nemo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2067 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1550 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]