View Single Post
  #4544 (permalink)  
Vechi 11 oct 2012, 10:35:04
Puffoasa's Avatar
Puffoasa Puffoasa este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 15 ian 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Date: 165cm, 103.8kg
Mesaje: 1.997
Aprecieri acordate: 216
Am fost apreciat(a) de 243 ori in 137 mesaje
Implicit Re: Jurnalul studentei ocupate(sau nu) - Animis23

Citat:
Anterior postat de Animis23 Vezi mesajul
Si eu am fost la fel cu piciorul , si cu fumatul. Si speram ca mama sa se simta motivata de reusitele mele, sau PENTRU reusitele mele si sa incerce si ea sa faca niste schimbari spre binele ei si al nostru, al tuturor. Tati e si el batran si bolnav, si obez si OBRAZNIC, nu are deloc grija de el. Adica, se trateaza pentru toate dar nu e dispus sa SCHIMBE ceva.

Dupa cum puteti vedea, am niste gene potrivnice slabitului si stilului de viata sanatos. Sunt niste oameni foarte inteligenti, dar tare incapatanati si "viciosi" daca pot spune asa. Nu condamn, in niciun caz, cu totii avem placerile noastre mai mult sau mai putin vinovate si sanatoase, dar...cand vezi in jurul tau exemple ca se poate sa iti schimbi obiceiurile, te-ai gandi ca esti si tu tentat sa incerci. Inteleg ca e si sentimentul asta " am o varsta, am copii mari, nu mai conteaza sa fac acum schimbari, pot sa imbatranesc fericit cu toate prostioarele pe care mi le doresc" etc. Dar asta mi se pare egoist. Si e egoist si din partea mea sa gandesc asa, dar asta simt!
Hai sa-ti povestesc ceva cam trist, dar adevarat.
In seara dinaintea mortii tatalui meu, s-a dus la mama-n bucatarie si a cerut o tigara sa fumeze. Sub nici o forma nu avea voie sa faca lucrul ala, fiind operat in gat, de tiroida urata. Mama l-a refuzat , dar el a spus, si daca e ultima tigara? Chiar daca a fost cu dublu inteles.. nu s-a gandit niciun moment la ce s-a referit el.
I-a dat tigara... a fumat-o si chiar a fost ultima... si serios ca nu a murit din cauza ei. Macar si-a satisfacut o ultima placere, daca o pot numi asa.

Stiu foarte bine ce inseamna sa ai parinti incapatanati, mai ales cand e vorba de tigari, tata fuma cam 2 pachete pe zi... iar mama vine din urma puternic. Cand am fost la ea, m-am speriat cat poate fuma. Isi cumpara tigari cu cartusele, dar nu o pot convinge sa le lase, o bat la cap macar sa le mai rareasca.

Asa ca te inteleg pe-o parte, dar la fel de bine ii inteleg si pe ei.
__________________
Jurnal Puffoasa
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii
Puffoasa, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2366 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1849 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1333 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]