View Single Post
  #460 (permalink)  
Vechi 09 mai 2012, 00:49:39
Nemo's Avatar
Nemo Nemo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţ cunoscătorSlăbuţ cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 18 nov 2010
Locaţie: Le Cannet, Franta
Vârsta: 55
Dieta: Dukan
Date: 179cm, 87kg
Mesaje: 3.894
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 298 ori in 161 mesaje
Implicit Re: Regimul Dukan (partea 2)

Citat:
Anterior postat de madalinafrincu Vezi mesajul
anny vorbesti serios? cum adica mananci mai mult slabesti mai mult, ca eu nu inteleg.....eu incerc sa ma incadrez si in calorii desi uneori seara imi e foame, ma abtin....
Nu are rost sa te abtii, daca mananci lucrurile permise, singurul risc e sa nu ajungi la extrema cealalta - sa ai prea putine calorii in meniu.
Odata, proteinele creeaza starea de satietate de durata, in al doilea rand, corpii cetonici rezultati ca urmare a metabolismului preponderent proteic au efectul de a inhiba pofta de mancare, asa ca pina la o anumita limita, cu cat mananci mai multe proteine, cu atat cetoza va fi mai accentuata, si cu atat vei slabi mai repede. Teoretic, in practica lucrurile sunt putin mai complicate.

Citat:
Anterior postat de anny07 Vezi mesajul
asta e ce am inteles eu din carte.
cand nu mai mananci carbohidrati si grasimi (principalele surse de energie, care se absorb rapid), corpul se lupta sa isi procure energie din orice mananci. or cu cat aportul de proteine e mai mare, cu atat o sa consume mai multa energie incercand sa digere proteinele mancate. dupa cu stim, carnea e satioasa intocmai pentru ca are proteine multe si digestia e mult mai lenta.
doctorul spune sa mananci oricand iti este foame, iar eu am mancat si la 2 noaptea daca mi-a fost foame. doar sa mananci permise

@slabuta, stiu ca nu e bine sa mananci atat de putin caloric. insa nu poti sa ajungi la 1000 calorii, mai ales ca totul e fara grasimi, fara carbohidrati, fara prostii pe care le mancam inainte de dieta (mai ales la PP)
totul e satios, uscat.. nici nu ai pofta de mancare.
Se poate ajunge la 1000 de kcal, nu e usor, dar e chiar necesar. Daca dezechilibrul energetic e foarte mare intre aport si necesar, organismul tinde sa compenseze din rezerve. Cand se mobilizeaza brusc o cantitate mare de grasimi din tesutul adipos, riscul ca organismul sa intre in stare de alerta e mai mare - in prima faza va comuta "incalzirea centrala" a corpului la o treapta mai mica si apare senzatia de frig chiar cand vremea de afara nu e racoroasa, apoi oboseala...
La barbati e mai usor - lipidele din tesuturi se mobilizeaza mai usor si corpul nu se panicheaza, dar in cazul unei femei e diferit.

Citat:
Anterior postat de anny07 Vezi mesajul
grasimea e usoara dar "pufoasa", deci nu trebuie sa vezi neaparat schimbare pe cantar mai degraba o sa vezi pe haine. asa a fost si la mine.



Namo, tu de unde scoti chestiile astea? Daca te apuci de Dukan, o tii ca la carte. Orice inlocuiesti sau iei in plus si nu e permis, nu mai face parte din Dukan.
Cea mai mare aberatie sa pui o lingura de ulei, cand dieta tocmai te pune sa mananci alimente degresate. Atunci mai bine mananci niste smantana, decat ulei. Dar mai bine NU.
Iar apoi, cu goji. Ok, e scump, dar nu e obligatoriu sa il mananci. Nu poate fi inlocuit cu nimic din ce ai zis tu. nuci, alune, seminte de soia prajite, cajou, macadamia, etc... sunt uleioase. Tot ce ai zis tu poti sa incepi sa le mananci de abia in faza IV, de Stabilizare. .. daca la tine a functionat dieta si cu aceste incalcari, nu inseamna ca altora nu le vor incetini sporul la slabit
Va recomand sa cititi cartea inainte
Pai si eu am citit cartea...chiar mai multe editii.
Sunt lucruri care pot nu pot fi modificate in dieta si sunt lucruri care permit adaptari.
Ca toate dietele mai OK, si dieta Dukan e un proces dinamic, unde bazele teoretice se adapteaza permanent la situatia din teren. Acum 10 ani nu existau in dieta taratele de ovaz, acum 2 ani, fructele goji, acum 1 an, proteinele de origine vegetala - tofu, seitan, etc.
Pe de o parte adaptarea s-a facut din ratiuni sa spunem economice - regimul sa poata fi urmat de categorii cat mai diferite de oameni, pe de alta parte, a fost nevoie de o corectare a unor lacune a dietei si s-au cautat solutii care sa influenteze cat mai putin scopul final.
In fine, ideea e ca faza 1 e batuta in cuie, nu ai ce si cum sa jonglezi acolo. Singura problema e durata, rezervele de glicogen din ficat se cam termina in 24 - 48 de ore, stare de cetoza ajunge la un maxim in 3-5 zile, mai mult de 7 zile nu as recomanda nimanui, decat daca are mai mult de 30 de kg de pierdut.
Faza 2 in schimb nu e concurs, fetele, inteleg ca toata lumea vrea sa slabeasca cat mai repede, dar incercati sa o faceti astfel incat pagubele colaterale sa fie minime.
Constanta in acest caz e mai importanta decat diferenta de la 0 la 1 % grasimi in iaurt sau lapte.
Regimul asta e unul low-carb si fata de Atkins de exemplu, reduce drastic si cantitatea de lipide. Din pacate, din moment ce consumi carne, nu ai cum sa ajungi la 0% lipide, si inafara de cazul in care mancati de 4-5 ori pe saptamana somon, ton, macrou si sardine, majoritatea lipidelor provenite din carne sunt formate din acizi grasi saturati. Iar asta pe termen lung creeaza deja un dezechilibru. Suplimentarea cu 5-10 ml de ulei pe zi, mai ales daca ajungeti sub 1000 kcal pe zi, nici nu va scoate din starea de cetoza, nici nu rastoarna balanta calorica. Aduce doar niste acizi grasi esentiali de care corpul are nevoie. De aceea recomandam amestecul de ueli de masline si rapita in proportii egale.
Fructele goji - sunt foarte bune ca si remineralizant, ca sursa de antioxidanti si mai au o gramada de efecte. Au fost introduse in regim ca sa completeze unele lacune, cum spuneam mai sus si deoarece din punct de vedere comercial, momentan sunt "pe val". Majoritatea efectelor pozitive pot fi obtinute cu ce am mentinat - coacaze, afine, zmeura, mure...doar ca goji e scump si exotic, pe cand celelalte sunt banale.

Iar nucile si celelalte seminte au cam acelasi rol - sunt bogate in saruri minerale, acizi grasi esentiali, sarace in glucide, cu o cantitate mica se pot rezolva probleme mari - asta in nutritie se numeste densitate nutritionala crescuta.

Per ansamblu situatia e cam asa - cum spunea si Anny, cel mai important e sa cititi cartea si sa va ganditi daca regimul vi se potriveste sau nu.
Urmati regimul cat mai corect cu putinta dar urmariti semnalele pe care le transmite corpul si intrebati daca ceva vi se pare in neregula.
Nu exagerati cu regimul in speranta unor rezultate cat mai rapide - constanta e mai importanta pe termen lung decat excesele de orice fel.
E mai bine sa incerci introduci ceva tolerat sau nepermis in cantitate mica si sa vezi cum reactioneaza corpul dupa o perioada de timp(aici e de folos cantarul si centimetrul) decat sa eviti toate lucrurile necuprinse in regim si s-o dai in bara intr-un weekend la modul grav.
Ganditi-va ca e un proiect pe termen lung si la final va trebui sa aveti obiceiuri alimentare diferite fata de cele care v-au adus la un regim.

Succes.
Nemo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2067 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1550 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]