View Single Post
  #4643 (permalink)  
Vechi 20 ian 2012, 13:12:48
Nemo's Avatar
Nemo Nemo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţ cunoscătorSlăbuţ cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 18 nov 2010
Locaţie: Le Cannet, Franta
Vârsta: 55
Dieta: Dukan
Date: 179cm, 87kg
Mesaje: 3.894
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 298 ori in 161 mesaje
Implicit Re: Regimul Dukan (partea 1)

Citat:
Anterior postat de ElyRoz Vezi mesajul
am gasit reteta pt turte...era tarate si ou
Si branza degresata...

Daca esti in prima faza, reteta e 1,5 linguri tarate de ovaz, 1 ou, 2 linguri de branza degresata - aici nu prea pot sa dau sfaturi, nu stiu exact ce se gasete in magazinele din Romania, dar daca explorezi rafturile din supermarketurile mari, gasesti sigur ceva care sa se potriveasca, eu foloseam un produs numit Carre Frais de la Elle&Vire, cu 0% grasime.
Asta:


Exista in varianta natur sau cu usturoi si ierburi fine.
Pasta obtinuta poti sa o faci in varianta dulce (extract de stevia) sau condimentata cu ce iti trece prin minte.
Dupa cateva experiente nereusite, o sa ajungi la amestecul ideal din care poti sa faci o lipie care inlocuieste cu succes painea.
In cazuri extreme se poate adauga si o lingurita de tarate de grau, daca e prea lichida.
In faza a doua cresti cantitatea de tarate de ovaz la 2 linguri.

Ficatul merge prajit in tigaie antiadeziva, poti sa-l marinezi in prealabil cu condimente si o lingurita de sos de soia natur.
Ca sa nu se lipeasca, poti sa pui cateva picaturi de ulei in tigaie si sa le intinzi cu un servet de hartie, nu se intampla nimic cu regimul
Eu fiind mai comod, ma limitam la piept de pui si curcan la gratar, condimentat in toate felurile, peste, chiftele la cuptor cu tarate, omleta cu bacon slab dimineata, mult ceai verde.
La semnatura mea e un link catre retete, vezi daca gasesti ceva folositor pe acolo.

O chestie pe care am mai mentionat-o : in general, in cazul unui cosum regulat de lichide, un adaus de produse naturiste cu actiune detoxifianta, efectul dietei Dukan asupra rinichilor e minim.
In schimb, mai ales in cazul unei femei, metabolismul calciului e cam dat peste cap si efectele se vad cel mai rapid la nivelul dintilor. Astfel incat un supliment de calciu de calitate, igiena dentara riguroasa si control stomatologic periodic e ABSOLUT necesar.
Nemo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2067 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1550 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]