View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 11 feb 2015, 16:41:12
riky's Avatar
riky riky este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Re: A food lover`s healthy start!

Citat:
Anterior postat de Kclaudyia Vezi mesajul
Bine ai (re)venit!

Dupa cum scrii pare ca esti o persoana optimista si ambitioasa!

Succes maxim in ceea ce ti=ai propus!

O singura obiectie am: dieta Rina nu mi se pare un stil de viata.. si sa iti spun si de ce.. pentru ca organismul nostru e obisnuit si are nevoie sa primeasca toate grupele de alimente intr-=o zi, pe cand Rina, din cate stiu eu, se bazeaza pe gruparea acestora pe zile.. o zi ai amidon. o zi proteine, etc, nu? Te rog sa ma corectezi daca gresesc..
Din punctul meu de vedere orice dieta este o prostie inventata de capitalismul ahtiat dupa facut bani..

Nu toti functionam la fel, suntem diferiti dpdv fizic si psihic de aceea trebuie sa luam seama la senalele transmise de corp, sa urmam niste reguli de bun simt si sa existe un echilbru atat in alimentatie cat si in viata de zi cu zi..

Ai ajuns la platou, ok, asta inseamna ca trebuie sa ii dai un impuls organismului.. asta poate sa insemne si faptul ca nu mananci destul, ca organismul incepe sa "tina cu dintii" de ce mananci, mai poate sa insemne ca trebuie sa schimbi ceva la tipul de actvitate.. Spui ca faci jogging, e super bine, dar incearca sa variezi, adica poti face intervale de sprinturi.. alergi la intensitate maxima 30 de sec, apoi 30 de sec mers rapid sau sa introduci niste exercitii tip HIIT (High Intensity Interval Training)

Sper ca nu te-am deranjat cu afirmatiile mele

Ba deloc, nu ma deranjeaza ! Intr-adevar , pare restrictiva, si eu eram de aceeasi parere, dar eu am personalizat un pic regulile: la micul dejun ei zic fructe, legume, nuci, seminte...eh, eu o sa adaug si iaurt grecesc low fat din cand inc and, pe care il ador si aduce niste nutrienti..... Da sunt zile pe categorii de alimente...si nu sunt: de exemplu in ziua de Proteine, ai voie legume alaturi de portile alea de carne si inca orice leguma fiarta si salata verde la discretie...Zilele fara carne nu ma deranjeaza, pentru ca in urma alimentatiei sanatoase de dinainte de platou, mancam carne o data la 3 zile, in restul zilelor luandu-mi portia de proteine din oua, legume, fasole neagra, ciuperci, soya...etc...Nu e o problema....In ziua aceea de Carbohidrati, clar nu voi da buzna in pizze si alte minunatii chiar daca asa scrie, e penibil, in schimb ma voi delecta cu niste paste cu legume...si salata sau orice care e sanatos si contine carbohidrati...Iar ziua aia de Vitamine...pai ai voie fructe si legume, si cereale...mai mult decat suficient....Nu e diferita de stilul meu de alimentaite sanatoasa, ci doar grupeaza alimentele astfel incat sa-i fie foarte usor stomacului si automat enzimelor sa digere mult mai usor ce are de digerat, deci un boosting al metabolismului, si exact asta are nevoie corpul meu. Iar la capitolul sport, nu fac doar jogging mai ales pe vremea de-afara (n-am finante pentru un echipament complet de iarna din pacate si i need adidasi de trail) fac bicicleta, weight training sau HIIT, depinde de moodul pe care il am...Vedem cum ma simt, eu incerc, n-am nimic de pierdut , si o sa va tin la curent in legatura cu eficacitatea ei. Analizele din octombrie au iesit perfecte...le vom vedea si pe cele din aprilie cum vor fi
Multumesc de sustinere and we`ll keep in touch!
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de riky; 11 feb 2015 at 16:44:00.
Acest membru apreciaza mesajul lui riky:
Kclaudyia (12 feb 2015)