Subiect: Camara Anutei
View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 05 sep 2010, 11:11:31
Anycyk90's Avatar
Anycyk90 Anycyk90 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 29 iul 2010
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Personalizata
Date: 173cm, 56kg
Mesaje: 1.376
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Camara Anutei

Echilibrul hormonal

DOPAMINA-hormonul energizant

Cand esti euforica si incarcata cu energie,dopamina este"de vina".Acest hormon este responsabil de capacitatea ta de concentrare,de motivatie si de fantezie.Cand dopamina lipseste,te simti stoarsa de energie si te concentrezi foarte greu.
Pentru a creste nivelul ei,fa cat mai multa miscare.Miscarile intense sunt stimulatoare,mai ales cele ritmice,in care pui in acord mainile si picioarele,jumatatea dreapta cu jumatatea stanga a corpului.
ENDORFINA-hormonul fericirii
Endorfina este un fel de morfina produsa de organismul nostru,supranumita si hormonul fericirii.
Prin miscare,stimulezi secretia de endorfina.Prin alergare poti scapa de starile depresive si de dureri usoare suparatoare.Conditia este sa alergi in fiecare zi de la 45 pana la 60 de minute.
SEROTONINA-hormonul antistres
Hormonul antistres nu este produs doar de creier,ci si de"creierul din abdomen"(reteaua nervoasa a intestinului).Acesta este raspunzator de capacitatea fiecaruia de a se relaxa.
Poti creste nivelul serotoninei prin bai de soare si o alimentatie corecta.Hormonul"vesel"se gaseste in banana,papaya,arahide,germeni de grau,peste si branza de vaci.
MELATONINA-hormonul somnului
Acest hormon ne programeaza la somn.Melatonina ne controleaza ritmul somn-veghe.Prin munca in schimburi sau un program dezorganizat,poti iesi usor din ritm.
Productia de melatonina atinge cote maxime intre orele 22 si 3 dimineata.
Daca suferi de insomnii,ia suplimente de melatonina sau fa activitati cat mai relaxante inainte de culcare: fa o baie calda sau o plimbare prin natura,bea un ceai relaxant.
OXITOCINA-hormonul iubirii
In dragoste,oxitocina joaca un rol esential.Cu cat nivelul ei e mai ridicat,cu atat te vei simti mai iubita ,mai increzatoare si mai frumoasa.Acest hormon este stimulat de tandrete,de mangaieri,de un preludiu prelungit.Chiar si un masaj in zona cefei poate stimula producerea acestui hormon.
ESTROGENUL-hormonul frumusetii
Hormonul frumusetii ne protejeaza si impotriva infarctului si osteoporozei,regleaza ciclul menstrual si de aici sentimentul ca aratam sexy.
Acest super hormon ajuta la regenerarea pielii,producand colagen.Il gasim in produsele din soia si in semintele de in.
Poti avea un plus de estrogen in organism prin miscare in aer liber si prin exercitii de respiratie.
Anycyk90, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Răspuns cu citat