Mersi, mersi. E marea mea operă, nu voi mai reuşi una la fel niciodată.
Chifteluţele se presupune să fie falafel... E prima dată când fac. Nici nu le-am gustat încă
nu îmi e foame, pentru că am mai mâncat mai devreme, aşteptând să fie asta gata. Aşa că rămâne de văzut în ce măsură corespund aspectului.
Chiftelele: năut făcut piure, cu ceapă, usturoi, pătrunjel, făină, un pic de ardei iute (deşi probabil nu e nevoie) şi condimente. Totul amestecat, ţinut 2 ore în frigider (pentru că asta se pare că le face să nu se sfărâme când le prăjeşti), apoi prăjite în ulei încins de sâmburi de struguri... care sunt absolut convinsă că face totul să fie mult mai sănătos.
Sosul e tzatziki, într-adevăr. Fresh, ar trebui să meargă bine cu acele chiftele. Deşi are şi el destul usturoi. Dar e delicios şi probabil bun la dietă, sănătos etc. Vreo 2 castraveţi (pe care i-am tăiat eu prea mare probabil), mărar, o lingură de ulei, două de zeamă de lămâie, un iaurt... şi 5 căţei de usturoi.
Şi acum, piei satană cu prăjeala ta.