View Single Post
  #54 (permalink)  
Vechi 15 nov 2013, 10:28:41
Axenya's Avatar
Axenya Axenya este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 09 ian 2012
Locaţie: Iasi, Romania
Date: 165cm, 83.2kg
Mesaje: 307
Aprecieri acordate: 250
Am fost apreciat(a) de 251 ori in 158 mesaje
Implicit Re: Jurnalul unei dependente de mancare

Buna, pentru oboseala psihica iti recomand alimente bogate in vitamina B :laptele de soia, de vaca, carnea slaba de porc gen file, iaurt, oua, legume cu frunze verzi, broccoli, varza de bruxelles, asparagus si drojdie de bere,carnea de pasari de curte fara grasimi, peste, oua, mazare, ciuperci, broccoli, cartofi, alunele, tofu, branza de vaci, banane, semintele de floarea soarelui, broccoli, avocado, orez brun, fulgi de ovaz..
Magneziul iti ajuta capusorul sa faca fata mai bine stresului, starilor de nevrozitate si a oboselii psihice, alimente recomandate : cam aceleasi din categoria vitaminilor B, la care as adauga, nucile si fructele de mare. Stiu ca 90% din populatia lumii au deficiente de magneziu.

E bine sa iei si suplimete de omega 3,6,9 daca nu ai posibilitate sa le iei direct din peste, fasole, in, nuci...etc . Mie nu imi place pestele, sigurul peste pe care il pot manca este file de cod, dar din pacate la magazinele din zona nu gasesc decat macrou si foarte rar somon si ala congelat. In schimb mananc nuci aproape in fiecare zi si mai pun in salate (uneori) 1 lg mica de ulei in.
Uite ce am gasit pe net in legatura cu nucile :

"Un nou studiu arată că 30 de grame de nuci consumate zilnic duc la cresterea nivelului de serotonină din sânge care ne ajută să ne controlăm mai bine poftele(alimentare zic) şi apoi cu puţin efort grăsimea pe care o avem în plus se topeşte ca untul la soare.În special grăsimea de pe burtă care este cea mai nesănătoasă.

Este pentru prima dată când se face legătura dintre consumul de fructe cu coajă lemnoasă şi niveluri mai ridicate de serotonină.
Serotonina este substanţă care se găseşte în mod normal în organism şi care are meritul de a limita apetitul, de a îmbunătăţi sănătatea inimii şi de a ne face să ne zburdăm de fericire ca o veveriţă îndrăgostită fiind dealfel denumit şi "hormonul fericirii"

Cercetările au fost realizate la Universitatea din Barcelona(da, se mai pricep Barcelonezii şi la altceva înafară de fotbal) şi au fost publicate recent în Journal of Proteome Research.
22 de persoane care sufereau de Sindrom Metabolic o descriere absolut interesantă a acestui sindrom) au primit timp de 12 săptămâni câte 30 de grame de nuci zilnic.Nivelul serotoninei din sânge a fost comparat cu cel al unui lot de 20 de persoane care au avut un regim alimentar ce nu conţinea alune sau nuci.Mâncătorii de nuci au avut valori mai ridicate ale serotoninei.

Acest fapt este o veste bună pentru multe categorii de bolnavi având în vedere că cele mai utilizate medicamente în tratarea depresiei, anxietăţii sau fobiei sociale au ca ţintă de acţiune tocmai modificare nivelului serotoninei..."