View Single Post
  #55 (permalink)  
Vechi 20 mai 2010, 22:49:43
magicdesignweb's Avatar
magicdesignweb magicdesignweb este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuţ în trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 19 mai 2010
Locaţie: Braşov, Romania
Vârsta: 38
Date: 180cm, 80kg
Mesaje: 12
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Procentul de grasime corporala (estimat)

@vadmin Cu tot respectul iti multumesc pentru rabadarea de a raspunde detaliat. Mi-am exprimat o parere de nespecialist intr-adevar, dar eu o consider pertinenta. E adevarat ca nu ma cunoasteti, eu ma cunosc si stiu care imi sunt performantele in sport, pentru mine nu e suficient doar sa arati, pentru mine mai conteaza si sa poti, in cazul meu e vorba de gimnastica la inele, fac si fitness dar nu lucrez cu greutati mari, sincer nu-mi place un corp ca cel din poza, pentru mine e un pic cam masiv, ori masa musculara prea mare scade rezistenta pe termen lung dar si mobilitatea. Spre exemplu Damian Walters un fost gimnast de performanta, arata intr-un mare fel si poate multe dar nu are masa musculara de culturist. Nici un gimnast n-o sa arate ca un culturist tocmai pentru ca el e gimnast.
Vizavi de calculele mele, eu n-am sustinut ca e posibil sa ai 0% grasime, chiar am specificat ca: "
Nu sunt absurd să susţin că se poate 0% grăsime, dar în cazul unei greutăţi ideale procentul de grăsime nu depăseşte 3-4% din toată masa corpului."
Mi-ai zis ca Ian Graham are un procent de 6.2% eu am aproximat un procent ideal cu limita minima pe care poti sa o obtii de 3-4% in cazul unui corp bine definit, echilibrat avand o greutate ideala. Eu am zis ca formula poate functioneaza dar nu pe orice persoana si imi mentin umila parere de nespecialist pentru ca in cazul meu un procent de 19.8% e cam mult pentru ca alerg 15 Km fara oprire cu o viteza de 12 Km/h si nu ma refer la alergare pe banda, pe strada in aer liber. Alerg si pe munte si scot un timp chiar bun, abdomene intins pe spate si ridicand picioarele drepte la 90 de grade, cu 2000 de repetari fara oprire. Am facut si un test de efort si am obtinut un coeficient ce depasea limita superioara maxima, ceea ce inseamna o conditie fizica excelenta. Si zic asa cate ceva din performantele personale obtinute, nu ca sa ma laud, pentru ca nu-mi sta in caracter si nici n-as avea de ce si nici nu sunt cine stie ce performante, dar ma gandesc ca totusi nu sunt chiar de neglijat.
Eu am inteles din prima ca la baza sta o formula care pune in relatie niste dimensiuni, eu am zis doar ca formula nu are de unde sa stie care e structura unei persoane, cat de mari sunt oasele, cat de mare e masa musculara si cat de gros e stratul de grasime. Adica in circumferinta unei zone din corp pe care o masori in cm intra atat sistemul osos, masa musculara si grasime, ori simpla masurare a unei circumferinte nu poate sa-ti zica cat inseamna din fiecare.
Nu stiu daca are vreun inteles ce am zis eu aici, dar 19.8% adica15.44 Kg de grasime mi se pare cam mult pentru corpul meu chiar daca talia e cam mare ca circumferinta nu mi se pare un motiv suficient, pentru ca dupa cum am mai zis, mai am si oase, si masa musculara, si organe, si ceva sange + grasime, toate in total trebuie sa ajunga la greutatea masurata pe cantar. Sincer chiar nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, nu vreau sa combat formula aparuta in urma unei cercetari, eu doar am expus situatia mea, daca am deranjat imi cer scuze, va multumesc mult inca o data pentru rabdarea si amabilitatea de a citi si raspunde la ceea ce am expus.
Toate cele bune!
magicdesignweb, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
magicdesignweb, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 3006 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2489 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat