View Single Post
  #5699 (permalink)  
Vechi 15 mai 2014, 15:19:56
Ema55's Avatar
Ema55 Ema55 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 01 mar 2010
Locaţie: Iasi, Romania
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 167cm, 70kg
Mesaje: 7.863
Aprecieri acordate: 5.648
Am fost apreciat(a) de 4.431 ori in 2.569 mesaje
Implicit Re: Slabute si la 40 de ani (etaj XIII)

Citat:
Anterior postat de dayanna Vezi mesajul


O, Doamne! Cat adevar!
M-am intrebat de multe ori, cum de te percep atat de "aproape", atat de "lafel". Acum mi-am amintit ca suntem, cel putin, nascute sub aceeasi raza astrologica si cu siguranta exista si alte "esente" comune care ne fac sa simtim in "acelasi fel".
Asa e Ema draga mea. Nimic nu e intamplator in viata! De maine o sa incep experimentul echilibrului . Nu va fi usor dar sunt hotarata sa incerc. Senzatiile si trairile o sa le scriu zilnic in jurnal.
[/QUOTE]

Mai exact?! Ceea ce spui ma duce cu gandul in multe parti ... Sau poate ... ? ... Eu ma gandeam la ceva referitor la ... starea de sanatate a fiecaruia dintre noi ... care este evaluata de cele mai multe ori prin ceea ce se numeste un status nutritional optim care deriva din echilibrul obtinut intre necesarul si aportul nutritional. O stare optima de nutritie determina cresterea si dezvoltarea organismului, mentine starea de sanatate, permite desfasurarea activitatii zilnice si participa la protectia organismului fata de diverse agresiuni sau boli.
Echilibrul energetic al organismului sta la baza stabilitatii ponderale si a echilibrului mediului intern si are la randul sau un rol bine conturat in determinarea statusului nutritional. Intr-o parte a balantei stau aporturile energetice (reprezentate de alimente), iar de cealalta consumurile energetice pentru mentinerea functiilor organismului, termoreglare si activitate fizica. In determinarea statusului nutritional, un rol aparte il detine balanta energetica a organismului ce sta la baza stabilitatii ponderale si a echilibrului mediului intern. Pe un talger al balantei sunt aporturile energetice, iar pe celalalt consumurile energetice pentru mentinerea functiilor organismului, termoreglare si activitate fizica. In cazul organismului uman, aportul energetic este discontinuu si variabil, in timp ce consumul energetic este permanent. Este necesara existenta unor depozite energetice care sa asigure organismului uman “combustibilul” in perioadele dintre pranzuri. Se poate vorbi astfel de doua etape distincte, perioada alimentara si cea de post, in cadrul carora caile metabolice activate sunt diferite, ducand fie la stocare de energie sub forma de glicogen si trigliceride, fie la consumul din depozitele glucidice si lipidice, uneori chiar proteice. Sau poate ... altceva? Ce ai in plan?![/SIZE]
[/FONT][/COLOR]
__________________




Ultima dată editat de Ema55; 15 mai 2014 at 15:33:45.
Răspuns cu citat