Salut fetelor!
Sunt noua pe aici, dar aceasta reteta este motivul pentru care m-am inregistrat pe forumul vostru, deci felicitari pentru ca ati adaugat-o!
Ador terciul, ador coliva buna (adica aproape fara zahar si cu numai putin rom), ador bulgurul si secara fiarta! Partea cea mai putin buna este ca de obicei dureaza sa fierbi graul, ovazul sau ma rog, ce boabe mai pui pe acolo, si se mai si prinde usor daca nu ai grija!
De curand insa am descoperit o maniera mai usoara de a face terci. Veti rade de mine daca va zic secretul meu
. Eram la o zi de nastere cand am cunoscut un cuplu cu doi copii mici si am vazut terciul pe care il manca juniorul. Acum de obicei terciul de copii mici nu prea are nici gust nici aroma pentru noi din cazua laptelui de mama, care are un gust... interesant.
Insa cel putin aici am cautat si am gasit fulgi pentru terci bio, facuti fara zahar, zaharina, fructoza sau alt indulcitor: pur si simplu dintr-un amestec de -- in cazul meu 8 -- cereale, si care se prepara foarte simplu cu apa sau cu lapte. In reteta pt copii mici spune 20 g fulgi + 200 ml apa. Pentru ca eu am dinti, pun 20 g fulgi la 120 ml apa. Folosesc in special 2 retete:
1) 20 g fulgi + 2 lgt cu varf cacao + 125 ml apa. (aici se pot adauga si niste nuci taiate cu cutitul in bucati mici, ca sa-i dea textura. Eu sunt lenesa, asa ca fac rar)
2) 20 g fulgi + 20 de stafide albe + un praf de nuca de cocos + o picatura aroma vanilie + 120 ml apa.
Amandoua retetele sunt dietetice si preparate cu apa clocotita (nu ca la bebe adica), si se pot adauga si indulcitori daca vreti. Preparatul 1) are un gust care aduce a ciocolata amara sau a brownies daca puneti si nuci; in total are in jur de 85-90 kcal fara nuci. Preparatul 2) e mai dulce si se pot folosi si alte fructe uscate in loc de stafide; o portie are in jur de 90-100 kcal.
Voi preferati ovazul dintr-un anumit motiv sau e buna orice alta cereala?
Cu mult drag,
Cristina