Subiect: Paine de casa
View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 26 iul 2011, 16:46:01
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Paine de casa

Ma intorc cu o noua reteta si o noua incercare, de asta data mai aproape de ce voiam eu sa-mi iasa. De data asta nu am mai pus tarate (logodnicul nu se omoara dupa gustul de tarate), si am pus niste seminte de floarea soarelui. Asta e reteta:

Ingrediente:

800 g faina integrala
400 ml apa
2 pachete drojdie uscata (data viitoare pun 1 pachet -- 42 g -- proaspata)
2 lgt. sare
1 lgt zahar
1 1/2 lg. ulei
seminte de floarea soarelui (eu am pus vreo 40 g)

Pregatire:

Se pune faina cu sare intr-un lighean incapator. Se face la mijloc o gaura.

Intr-o canita se pune drojdia cu cateva lg. apa calduta si cu zaharul din reteta. Se lasa pana incepe sa faca spuma ca la cappuccino, apoi se toarna in gaura de la faina.

Se adauga apoi restul de apa si se framanta pana va dor toate. Tehnica mea de framantare incepe cu incorporarea manuala a apei pana se face aluatul unitar, apoi incep sa-l boxez cu amandoi pumnii. Din cand in cand iau de pe margini si il indoi in interior, apoi il dezlipesc si-l turtesc de castron, framantand cu podul palmei unei singure maini. Cum ziceam, il framantati pana nu mai stie ce e cu el; apoi adaugati uleiul si-l incorporati bine. Lasati bine infofolit aluatul la dospit si faceti ceva interesant timp de o ora. De exemplu va ganditi cum il modelati dupa aceea.

Pregatiti tava de copt paine. De curand am facut rost de o tava pt paini de 1 kg. Am pus hartie de copt inauntru, nu altceva.

Cand a trecut cam o ora si si-a dublat volumul aluatul, presarati niste faina -- nu multa -- pe o suprafata de lucru. Rupeti cam 2/3 din aluat si il intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu prea subtire. Presarati seminte deasupra si rulati ca la cozonac. Puneti sulul in tava de copt. Mai puneti ceva faina. Rupeti 1/3-a ramasa in doua bucati egale. Le intindeti in doua cosite cam o data si jumatate cat lungimea tavii -- sa nu fie prea subtiri, atentie! Le impletiti si le puneti peste sulul din tava cum va tuna voua: mie mi-a placut sa pun cosita putin intr-o parte. Acoperiti si lasati din nou la crescut cam 30 minute. Apoi dati la cuptor la cam 180 grade.

Mi-a luat cam 40 min sa fac toata painea si a iesit cu adevarat minunata. Am tinut-o cu un servetel deasupra tot timpul, si a fost moale pana in ultima zi. Uite si poze!

Cu mult drag,

Cristina
Imagini ataşate
File Type: jpg IMG_5405_small.jpg (40,8 KB, 10 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5406_small.jpg (33,9 KB, 10 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5416_small.jpg (39,0 KB, 13 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5417_small.jpg (41,1 KB, 19 vizualizări)
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat