View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 10 nov 2011, 10:00:32
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Cum combinam antrenamentele?

lorydana, aceasta este o intrebare foarte buna.
Vazand raspunsurile de pe forum am inceput sa ma ingrozesc. Este ca si cum ai da o trusa de unelte unui copil si l-ai pune sa le foloseasca. Sportul pentru omul modern este o unealta, in trecut sportul era viata - nu alergai dupa caprioara nu mancai. De asemenea vad ca toata lumea se concentreaza pe zone, nimeni nu pare interesat de intreg; toti vor fie abdomen plat, fie fundulet obraznic, nimeni nu pare interesat si de picioare (e.g.) cu toate ca ele reprezinta fundatia.

Intrebarea denota o lipsa a intelegerii uneltelor pe care le avem la dispozitie precum si un scop prost definit. Deoarece este dificil sa insurubezi cu ciocanul o sa dau un rapsuns mai larg.

Scopul "sa ajung la x kg" pe cat este de nobil pe atat este de gresit. Un scop corect definit ar fi "sa nu mai ajung la x+1 kg". Asta cu toate ca masurarea in kg poate sa pacaleasca, dar subiectul acesta ramane pentru alta data.

Uneltele le-am putea imparti, grosier, in doua mari categorii: antrenament aerob si anaerob. Ca tot ce este pe lumea, asta ele merg mana in mana. Daca vrei sa arzi grasime ai nevoie de muschi, ca sa pui muschi nu arzi foarte multa grasime. Cele doua tipuri de antrenamente trebuie combinate. S-au scris sute de carti despre fiecare in parte, despre chimia lor, dar putine ne spun si cum si de ce sa le combinam. Din experienta, alergatul este cel mai eficient exercitiu aerobic. Superb, doar ca pentru a alerga avem nevoie de muschi si de energie. Muschii se fac si se mentin prin metode traditionale cunoscute si ca tras de fiare, izometrie, calisthenics, poliometrics etc.

Si uite ca am uitat de cutie, care este si ea o unealta. Cum toate uneltele ar fi inutile daca nu le putem cara pe santier, asa si un corp care nu este suficient de flexibil este inutil. Eh, poate initial nu este, dar la ce bun sa ai forta si sa nu o poti folosi?

Am definit scopul, avem uneltele. Vrem sa ne mentinem la o greutate data. Asadar alergam. Ca sa alegam avem nevoie de muschi - simplist pot da exemplu muschii care controleaza gezna. Alergam, calcam stramb, nu avem destui muschi ca sa ne sustinem, fortam gezna si apoi ne uitam la atela gipsata intre 3 si 6 saptamani.

Alergatul este destul de stresant si este bine sa facem o zi pauza. O zi alergam, o zi ne odihnim. Dat fiind ca avem nevoie de de forta va fi greu sa ne ducem sa tragem de fiare in ziua cu alergatul, asa ca hai sa o facem in ziua de odina. Astfel scade riscul sa ne supra-atrenam.

Ah si iar am uitat de cutie! Inainte si dupa alergat trebuie facute exercitii de flexibilitate aka stretching. Inainte si dupa fitness se fac iar exercitii de flexibilitate.

Astept intrebari.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de quarc; 10 nov 2011 at 10:06:39.
Răspuns cu citat