Citat:
Anterior postat de mailin
Exceptia intareste regula, asa ca priveste ziua de ieri ca pe o exceptie, si totul e in regula.
|
Ahh, ce bine cand te incurajeaza cineva si nu te cearta, ca destul ma cert eu..
PI eu fac asa: iau carne tocata de vita si porc, juma juma, cam 350 gr sa zic, tai marunt marunt, cubulete cat poti tu de mici, un morcov si tulpini de telina, ca sa facem sofritto, se pun in tigaie cu 2 linguri de ulei masline, cand sunt inmuiate pui carnea peste, lasi pana isi schimba culoarea, pui o cutie de pulpa de rosii, 2-3 linguri de sos alb sau parmezan, sare si piper.lasi pana scade bine bine, atentie sa nu se lipeasca de fund, daca e nevoie mai pui apa fierbinte cateo lingura.
Sosul alb eu il fac asa:intr-un ibric pun o nuca de unt, o topesc, pun si o cana de lapte si faina ..la ochi, eu zic sa pui in ploaie, cate putin, pana se face ca o smantana subtire.La urma pun si 2 linguri de parmezan.Daca are cocoloase (se mai intampla) da-i cu mixeru vertical, mama lor
Pipereaza si sareaza, da putin, daca ai pus sare si in carne..
Lasa carnea sa se racoreasca putin, opareste canelonii chiar inainte de a-i umple, ca sa nu se lipeasca intre ei, si cu o lingurita ( f greu) sau cu un pos (ca sa fiu tehnica,
ca eu iau o punga de-aia de congelator si-i rup un colt, un pic mai mare asa ca sa poata trece carnea) si umplu canelonii, nu tare, cat vei.E suficient sa faci odata ca sa vezi cum si ce, pare mai complicat decat e..
Iei o tava, ungi fundul cu cateva linguri de sos, aszi canelonii unu langa altu, nu nu nu
peste altu, ungi din abundenta cu sos alb si presari cateva linguri de parmezan ras (optional-eu nu pun ca se rumeneste frumos cu sosul), si..la cuptor la 180 grade pana se rumeneste putin deasupra sosul
Nu-i nevoie de mult timp, pt ca carnea e fiarta, cannelloni la fel...
Pofta buna!!