Buna, buna! Mai e putin si e week-end!
Vin cu meniul pentru
9 august, VITAMINE
Mic dejun ora 11:00 2 piersici
Pranz ora 13:30 : mancare de vinete
Gustare 2 ora 15:10 3 piersici
Cina ora 18:00 mancare de vinete
RETETA PT MANCAREA DELICIOASA DE VINETE:
-O vanata mijlocie, taiata in cuburi de 3-4 cm.
-o ceapa medie, taiata marunt
-un ardei gras rosu mic, taiat cubulete
-3 rosii mari, cojite si taiate felii sau cubulete (cu suc cu tot)
-usturoi dupa gust (eu, 4-5 catei mari) taiat f marunt ( eu l-am dat prin razatoare)
- 1 legatura patrunjel
-1 lingurita sare
-2-3 linguri ulei (de masline )
Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei pe foc mediu cateva minute, se adauga ardeiul, vanata, rosiile, sarea si, daca e nevoie, 2-3 linguri de apa ( eu nu am avut nevoie ca rosiile au fost coapte si au lasat suc). Se amesteca bine (dar cu mila) si se lasa la foc mic-mediu, semi-acoperita, 30-45 de minute, pana se inmoaie vinetele bine. Nu se amesteca, eventual doar se scutura un pic cratita din cand in cand. Decat daca se doresc vinetele sfaramate si mancarea sa arate mai mult ca o zacusca - ceea ce nu e neaparat rau.
Se adauga usturoiul si patrunjelul, se ia de pe foc. Sau se ia de pe foc si se adauga patrunjelul si usturoiul.