15 iun 2012, 01:57:31
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Cafea la filtru
Pentru apa se cere sa nu fie salcie, asa ca recomand ori plata fara gust, cum sunt dorna sau bucovina, sau apa de la robinet in caz de lipsa. Nu stiu daca izvorul lui Eminescu din cismigiu are apa potabila desi oamenii iau deseori apa de acolo...
Cafeaua se face in multe feluri, si la filtru iese destul de concentrata. Daca o potrivesti de gust si tarie dintr-o ligurita si jumatate la o cana e foarte bine, oricum laptele adaugat o schimba total la gust. Am filtru la servici si imi pun doua masuri de cafea la o cana si jumatate de apa, acum am luat segafredo si sunt multumita de gust. Iese atat de amara incat dupa ce o beau imi vine in gura dupa o vreme gust de dulce ca atunci cand luam fiole de algocalmin.
acasa insa nu am filtru si o oparesc, cum s-a spus si mai sus - o lingurita cu varf si una mai scuturata la o cana mare, torn apa clocotita si umplu cana astfel incat sa ii mai pot pune pana sus un deget de lapte rece - recele face ca zatul sa cada la fund. Avantajul oparirii este ca se pastreaza spuma pe care o face cafeaua, care la filtru ramane in zatul din hartia de filtru. aroma de asemenea este mai bogata iar taria nu este la fel de mare - dezavantajul este ca trebuie sa o bei relativ repede, ca daca sta mult pe zat preia niste substante care dauneaza in organism si se amaraste dincolo de suportabilitate
|