View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 27 sep 2009, 13:08:09
alina_neamt's Avatar
alina_neamt alina_neamt este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 08 aug 2009
Locaţie: piatra neamt, Romania
Vârsta: 39
Dieta: alimentatie sanatoasa + sport
Date: 167cm, 74.4kg
Mesaje: 1.512
Aprecieri acordate: 2.491
Am fost apreciat(a) de 1.551 ori in 946 mesaje
Implicit Re: Ce trebuie sa faci dupa exercitii fizice??!!

Citat:
Anterior postat de aalina2003 Vezi mesajul
O sa postez si eu ce am gasit despre alimentatie si sport in cartea dr. Mihaela Bilic care se gaseste (cred) si aici,in biblioteca forumului.
"Daca doriti ca arderile de lipide sa fie maxime atunci nu mancati nici un fel de glucide cu 3 ore inainte de sport (paine,cartofi,fainoase,dulciuri, fructe, orez,paste). In felul acesta depozitele de glucoza din muschi si ficat vor fi goale,iar metabolismul va fi nevoit sa consume numai grasime pentru productia de energie."
Probabil din cauza asta se spune ca este mai eficient dimineata, cand depozitele de glucoza sunt intr-adevar,goale.
Mishutza, cred ca,intr-adevar,din cauza problemelor pe care le ai cu ficatul,medicul ti-a recomandat sa mananci carbohidrati inainte de antrenament.
Eu una nu am reusit sa respect decat rareori recomandarea dr. Bilic si atunci am simtit in timpul antrenamentului dureri in partea dreapta,sub coaste, probabil cumva,ficatul era suprasolicitat.
Cat despre hidratare..este bine sa bei exact atata apa cata simti nevoia, atat in timpul cat si in afara efortului. Exista si despre asta o regula in prima carte a dr.,dar nu mi-o mai amintesc (am imprumutat cartea cuiva si nu o mai am acum la indemana).
"Dupa sport, metabolismul este stimulat cu 25% pentru inca 3 ore pentru ca se consuma energie pentru refacerea depozitelor de glicogen si se ard lipide in contiuare".
Adica, pentru a profita la maxim de avantajele sportului,ar trebui sa nu mananci dupa sport, cel putin nu foarte repede. Eu una nici nu puteam manca cam 2 ore, pur si simplu pofta de mancare era inhibata complet. Pacat ca deocamdata nu mai pot sa fac nici un sport, pana cand clarific o problema medicala. (la un genunchi).


Multumesc pentru informatii!!!
Am sa tin cont de ele!!
alina_neamt, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2223 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1706 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1707 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat