Neata,
Sa vin si cu meniul pentru ziua 34, 19 august, PROTEINE
Mic dejun ora 10:45 1 para, 4 prune si 6 smochine
Pranz ora 14 : ostropel de pui ( pui de tara) si 300 ml supa de pui
Cina ora 18: ostropel de pui
Reteta pt ostropel de pui
trei pulpe de pui,
-o ceapa mare,
-un ardei gras rosu,
-5-6 catei de usturoi,
-2-3 rosii mari bine coapte,
-o lingura pasta de rosii,
-o lingurita boia dulce de ardei,
-sare,
-3 linguri ulei floarea soarelui,
-cimbru
Preparare:
Am fiert pulpele si pieptul de pui, luat de la tara, si am facut supa din ele iar pe ele le-am folosit pt ostropel. NU le-am prajit, doar le-am lasat in ulei incins 1 minut,dupa care am calit in uleiul respectiv ceapa si usturoiul tocate foarte marunt pana se inmoaie bine fara sa se arda.
Se adauga rosiile si ardeiul tocate marunt si se lasa sa fiarba la foc mic in zeama lasata.
Se adauga boiaua, pasta de rosii, cimbrul si sarea.
Se pun pulpele in sos si se lasa sa fiarba ostropelul la foc mic cam 20 de minute.
Stiu ca se pune si faina ca sa se lege dar eu nu am vrut, asa ca pentru dieta e perfect.
A iesit delicios!!