View Single Post
  #82 (permalink)  
Vechi 25 sep 2010, 10:23:46
curly.light's Avatar
curly.light curly.light este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viață sănătos!
Date: 172cm, 61.9kg
Mesaje: 2.439
Aprecieri acordate: 1.834
Am fost apreciat(a) de 1.160 ori in 596 mesaje
Implicit Re: Credeti in existenta lui Dumnezeu?

E mai complicat ce simt eu despre acest subiect.
In primul rand,stiu ca,de secole incoace,Biserica s-a folosit de rolul ei ca institutie a statului pentru a manipula oamenii. Stiu ca in numele Bisericii s-au dus razboaie.Stiu ca preotii din ziua de azi te inseala chiar si cand cineva drag a murit,stiu ca multi preoti probabil nu mai cred in nimic ,si fac totul pentru bani.
Stiu destula chimie,fizica,biologie,ca sa inteleg ca multe dintre minunile lumii nu sunt atat de mari minuni -totul are o explicatie.
Cred ca figura divina e rezultata pe de o parte si din oameni -pentru ca ei aveau nevoie de ceva in care sa creada,in care sa isi puna speranta.
Totusi ,sunt si lucruri inexplicabile in viata. De ce iubim ?De ce tot ce se intampla in jurul nostru se oglindeste in noi cu o asemenea intensitate? De ce plangem ? De ce radem ? De ce avem sperante si visuri ? Ok,stiu ca starile de spirit sunt influentate si de hormonii secretati in corpul nostru,dar nu e destul. De ce gandim ? De ce aspiram ? Ok,avem creierul mai dezvoltat decat al animalelor,dar,din nou,nu e destul. Ceea ce simtim noi e mai mult decat ceva fizic.
Si nu pot sa cred ca noi traim doar pentru a muri. Nu cred ca dupa ce se va termina lumea (peste x miloane de ani ,cand va exploda Soarele,mai devreme sau mai tarziu ),din toata omenirea nu mai ramane decat praf.Am 16 ani ,am o viata inainte,dar nu pot sa cred ca dupa viata asta nu ne asteapta nimic.
Cred ca exista o forta divina,care ne-a creat,care ne iubeste,si care ne ghideaza usor vietile,fara sa se amestece. Cred ca e bun si iubitor ,si nu ne pedepseste pentru ca nu stam 10 ore pe saptamana in picioare in biserica. Mai merg la biserica,ma relaxeaza,dar insist sa cred ca batranele care se duc acolo sa barfeasca in fiecare dimineata ,nu merita mai multe laude.
Cred in Dumnezeu .Cred ca pentru a fi fericiti ,avem nevoie sa credem in ceva, cred ca viata e un miracol dat de el. Dar scopul lui nu e sa ne faca sa stam ore in biserici si sa indeplinim canoane. Scopul lui e sa ne faca fericiti . Si uneori,ne face fericiti rugaciunea Cred ca nu conteaza daca ii spunem Dumnezeu, Allah, Buddha sau altfel ,toti oamenii pamantului se inchina aceleiasi forte. De asta religia ar trebui sa uneasca toti oamenii din lume,nu sa ii desparta.
Cred in Dumnezeu,dar nu cred in Biserica din ziua de azi. Cel putin in Romania ,e prea infectata de bani si de lucruri absurde.
Tin sarbatorile,indeplinesc traditiile,pentru ca asta imi da o stare de bine. Ma apropie de stramosi ,de familia mea,si ma fac fericita.
__________________
For me, it's not about a crunch or a push up. It's about taking your power back.


Jurnalul unui nou început! De data asta, până la capăt!
curly.light, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2155 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1638 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 864 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat