Re: Retete cu imagini pentru ziua de fructe/legume (dieta Rina)
Ziua 16-de vitamine
MIC DEJUN
Un ciorchine mare de struguri sau o cană de zmeură, etc.
Sau se prepară o băutură tonică şi revigorantă obţinută prin amestecarea a 200 ml apă cu o lingură de miere de albine şi o lingură de oţet.
GUSTARE
Un pahar de suc de fructe sau limonada.
PRANZ
MERE COAPTE
Se scobesc 6 mere. Se aşează pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament. Se umplu merele cu marmeladă sau gem cu un conţinut redus de zahăr. Se coc 15 minute la 180°C. în timp ce se coc, merele se ung cu suc de portocale asezonat cu o linguriţă de amestec de condimente pentru ştrudel de mere (scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ghimbir). Se servesc 4 mere la prânz şi se lasă 2 pentru cină.
GUSTARE
O mână de seminţe de floarea soarelui şi o cană de ceai.
CINA
2 mere coapte.
Se pun fructe uscate la înmuiat pentru micul dejun de a doua zi.
ALEGERE ALTERNATIVA
Ce spuneţi de o salată de fructe servită în cupe de salată? Se aşează 5 frunze de salată într-un vas mic. Deasupra se aşează un măr şi o pară tăiate cuburi şi felii de gref. Se presară o mână de boabe de struguri.
|