View Single Post
  #88 (permalink)  
Vechi 14 mar 2011, 10:54:31
LeeLyy's Avatar
LeeLyy LeeLyy este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 02 feb 2011
Locaţie: Pitesti, Romania
Vârsta: 52
Dieta: dukan
Date: 156cm, 81.8kg
Mesaje: 4.277
Aprecieri acordate: 295
Am fost apreciat(a) de 442 ori in 295 mesaje
Implicit Re: Jurnal LeeLyy (Dukan)

Citat:
Anterior postat de Nemo Vezi mesajul


Buna, Leelyy

Ce descrii tu e reactia normala a organismului la un regim.
Din moment ce cantitatea de energie pe care o primeste scade, corpul incepe sa economiseasca - poate sa scada metabolismul bazal, mai ales termogeneza si sa apara senzatia de frig, poate sa apara o stare de oboseala, letargie, ceea ce descrii tu, ceea ce te face sa limitezi inconstient miscarea zilnica, cu timpul corpul invata sa extraga mai multe substante nutritive din ceea ce primeste...
In primul rand trebuie vointa sa treci peste perioadele acestea, aici depinde in mare de tine, noi suntem doar ca si suporterii la un meci de fotbal..
Apoi nu stiu care e relatia ta cu ceaiul (verde, negru), cafeaua, ciocolata amaruie cu peste 70% cacao, produsele naturiste pe baza de ginseng, laptisor de matca, guarana...
Toate cele de mai sus sunt stimulente si cresc un pic randamentul metabolic, adica te ajuta sa fi mai vioaie si organismul sa continue sa arda mai mult. Nu au un efect spectaculos si se manifesta doar in timp, dar e tocmai ceea ce ai nevoie.
Succes si daca mai vrei sa afli ceva, suntem aici.

Si apropo de foame, creste un pic cantitatile. Incearca cateva zile sa postezi meniul cu cantitati cu tot, daca nu stii sa folosesti inca calculatorul de calorii de aici de pe forum, sa pot sa-mi fac o idee despre cat mananci, nu doar ce mananci.
Buna, Nemo Iti multumesc pt. raspuns si lamuriri. Sa stii ca am mai ciugulit si eu in perioada asta, cate un patratel de cioco 85% sau am simtit nevoia de dulce si mi-am facut crema de branza cu vanilie si zaharina.
Intr-adevar mi-este aproape imposibil sa calculez calorii in primul rand ca nu stiu cantitatile exacte Daca ai observat ca eu in meniu scriu: 3 feliute de jambon tocmai pt. ca nu stiu cat cantaresc In viitor poate o sa-mi cumpar un cantar de alimente si atunci voi cantarii ce mananc. Pana una alta ma declar multumita in primul rand de regim si in al doilea rand de rezultate. Dupa o luna si jumatate de regim m-a ferit D-zeu de stagnare si continui sa slabesc 2 kg/sapt.
LeeLyy, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2216 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1699 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 925 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]