View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 23 feb 2011, 12:56:31
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Jurnalul unei slabutze pofticioase Alexandra Andreea

Salut, Alexandra si bine ai venit!

Micul tau dejun arata bine, desi cred ca branza de vaci sau urda ar fi preferabila branzei topite (e mult mai sanatoasa, iar smantana are f. multa grasime). Ce fel de lapte bei, semidegresat?

Poftele sunt o chestie psihologica, si pot proveni, din experienta mea, din trei surse:

1. Ti-e foame, dar ai mancat toate mesele principale din timpul zilei, deci zici ca ti-a ramas loc numai de desert. Deci mananci de foame, dar in loc sa mananci sanatos, mananci prajituri.

2. Dieta ta e foarte restrictiva si nu iti permite niciodata tratatii in genul prajiturilor sau dulciurilor sanatoase (adica facute in casa, cu ingrediente sanatoase).

3. Mananci din plictiseala.

Incearca sa te lamuresti cu tine insati care e problema. Dulciurile sanatoase se pot permite cel putin la inceput de dieta, o data sau de doua ori pe saptamana, si se mananca DIMINEATA. Adica vrei dupa aceea sa scapi de kcal-iile ingerate in timpul zilei. In nici un caz nu ai voie sa mananci prajituri seara, decat daca te pedepsesti dupa aceea cu niste sport intens.

Trucuri ca sa rezistam poftelor (dorintei de dulce, din orice motiv):

* Fa-ti un termos plin cu ceai neindulcit, pe care sa-l ai mereu cu tine. Cum ti se face asa de pofta ca nu mai rezisti, o stergi din camera tentatiilor, iti pui o cana de ceai langa tine, si o savurezi impreuna cu o gustare sanatoasa.

Daca ti-e foame, o gustare sanatoasa potrivita e un pumn de nuci sau alune. Daca ti-e numai pofta, gandeste-te ca maine dimineata mananci prajitura sanatoasa, iar pentru seara margineste-te sa rontai niste morcovi sau castraveti. Daca te plictisesti, gaseste-ti ceva de placut care sa-ti placa. Activitatile mele favorite: brodez, scriu povestioare, scriu pe forum, fac un pic de sport, calc rufe, spal vase, aspir. O activitate care in mod paradoxal e foarte buna pentru mine: caut retete de prajituri, ma gandesc cum sa le fac dietetice, calculez valorile nutritionale, si planuiesc cand am sa le fac.

* Arunca pe cat posibil toate dulciurile nesanatoase. Ai grija sa nu ai in casa bauturi carbo-gazoase, incearca sa gatesti fara mult zahar, pentru ca da dependenta.

* Daca locuiesti impreuna cu cineva, e clar ca nu poti arunca toate dulciurile. In cazul acesta, profita de lenea ta: retrage-te in camera ta, departe de tentatii, si gaseste-ti o ocupatie. In 99% din cazuri functioneaza, pentru ca de obicei uiti de pofta.

* Ai grija sa ai mereu la tine in camera o punguta de snack-uri sanatoase: morcovi sau castraveti. Cu cat mai crocanti morcovii cu atat mai bine, pentru ca iti obosesc falcile de la mestecat.

Iti urez mult succes, spune-ne si noua ce mananci in restul zilei, si mai ales seara! Cu mult drag,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]