View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 21:13:19
Alexandra Andreea's Avatar
Alexandra Andreea Alexandra Andreea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Principiul consumului corect de fructe

Fructele sunt alcatuite din celuloza, fiind considerate in acelasi timp glucide, deoarece contin “zahar” sub forma fructozei; aceasta din urma se transforma in glicogen (energie disponibila rapid).
Din fericire, cantitatea de zahar din fructe nu este mare si, in plus, este eliberata intr-o mica masura datorita fibrelor pe care le contin acestea.
• Important de retinut si respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, nici cu lipide, nici cu proteine.
• Obiceiul de a manca fructe la sfarsitul mesei este nesanatos; cand sunt combinate cu alte alimente, fructele perturba digestia si isi pierd astfel majoritatea vitaminelor.
• Combinate cu alte alimente, fructele vor ramane prizoniere in stomac, unde vor fermenta, producand chiar si alcool, deci toata digestia va fi perturbata.
• Fructele se mananca doar pe stomacul gol; puteti sa le mancati dimineata sau seara la 2-3 ore dupa cina.
• Celor care sufere de insomnie le recomand sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect de stimulare.
• Se recomanda consumarea fructului impreuna cu coaja lui, in care se afla cea mai mare cantitate de celuloza, care ajuta tranzitul intestinal.
• Coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.
• LAMAIA este, paradoxal, alcalinizanta si antiacida gastric, neprovocand arsuri stomacale. Mai mult, cunosc cazuri de vindecari ale ulcerelor gastrice dupa consumul acesteia. Gustul acid nu trebuie sa ne aduca neaparat cu gandul la aciditatea lamaii. Acesta este dat de acizii organici, care nu raman ca atare in celule. Uimitor este faptul ca lamaia este inclusa printre cele mai bazice alimente. In exteriorul organismului nostru ea se comporta sub influenta unei reactii acide, pe cand in interiorul corpului nostru ea genereaza alcalinitate, deoarece in timpul digestiei acidul citric continut de lamaie este oxidat, ramanand sarurile care pastreaza alcalinitatea sangelui. Deci la o analiza profunda, lamaia inseamna energie, deci viata.

• Zeama de lamaie picurata in urechi are efect calmant in otite.
• Sucul de lamaie diluat cu apa distilata in proportie de 1:1 si picurat in ochi vindeca blefaritele.
• Hemoragiile nazale se opresc daca introducem in nari tampoane imbibate cu suc de lamaie.
• Durerile de cap dispar daca se pune o compresa cu felii de lamaie pe frunte.


Oamenii nu stiu cand si cum se mananca fructele, iar corpul tipa disperat dupa ele. Fructul este cea mai binefacatoare mancare, datatoare de viata si energie, din cate exista. Fructele sunt cel mai important aliment pe care il putem consuma. Stramosii nostri au mancat numai fructe milioane de ani.
Mancarurile lasa urme pe dintii nostri. Din studierea dintilor fosilizati, rezulta ca primii oameni nu mancau nici carne, nici seminte, nici tulpini, nici radacini sau frunze, ci fructe. Ei erau fructivori si, fara exceptie, timp de milioane de ani au mancat numai fructe.
Deoarece fructul este alimentul la care omul este adaptat biologic pentru a putea sa il manance, este mai important sa ne punem problema : Cate fructe am mancat astazi ? decat : Cate proteine am mancat astazi ?
Se cumosc numeroase cazuri de otravire cu proteine. Supraconsumul lor este legat de cancerul ficatului, al vezicii urinare, mamar, stomacal si de leucemie – care reprezinta 1/3 din toate formele de cancer uman cunoscute.

Otravurile din proteine nu se gasesc in fructe si pentru ca scopul nostru este acela de a ne curata organismul de toxine, calea cea mai eficienta este de a consuma cat mai multe fructe.

*Energia economisita prin “nedigerarea” fructelor este enorma si folosita imediat de organism pentru curatarea tesuturilor de toxine. Conditia este ca fructele sa fie corect consumate.
Deoarece stau in stomac atat de putin timp, inseamna ca ele nu trebuie mancate cu/dupa ceva, ci pe stomacul gol, dimineata. Imediat cum fructul vine in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa se “strice”. Orice proteina din stomac va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid. S-ar putea sa nu va fie rau, dar aceasta nu inseamna ca nu ati incalcat o regula de baza in alimentatie, ci arata enorma adaptabilitate a corpului nostru.

Exemplu : Pepenele nu trebuie mancat niciodata dupa masa, deoarece produce fermentatie. Daca il mancati pe stomacul gol, iar dupa 20 de minute mancati altceva, veti vedea ce efecte pozitive va avea.

Fructele clasificate botanic drept “acide” (portocale, ananas si grape fruit), ca – de altfel – toate fructele o data ajunse in stomac devin alcaline (daca se consuma pe stomacul gol). Ele neutralizeaza, ca si vegetalele crude, acizii care se formeaza in corp.

Trebuie insa facute doua remarci importante referitoare la consumul fructelor :

1. Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete.

Fructele fierte sau coapte nu mai furnizeaza nici substante nutritive, nici apa necesara curatarii, ele sunt acide si forteaza corpul sa le anuleze aciditatea cu cheltuiala de energie.

Gatitul distruge valoarea potentiala a fructelor:
Trebuie sa ne amintim mereu sa mestecam bine fructele, sa le imbibam bine cu saliva, si sa nu le infulecam cu lacomie.

2. Cat timp trebuie sa treaca de la consumarea altor alimente pana la mancarea fructelor ?

Atat timp cat stomacul este gol, puteti consuma cand si cate fructe doriti, lasand sa se scurga 20-30 de minute inainte de a manca alte feluri de mancare.

Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor crea probleme de greutate corpului dumneavoastra.
*Ratiunea pentru care va recomand consumul fructelor dimineata este legata de cele trei cicluri ale organismului nostru :

I. Eliminarea (intre orele 4 – 12). Mancand fructe si capatand energie se favorizeaza eliminarea toxinelor. Consumarea altor alimente franeaza eliminarea. (Daca veti continua sa beti cafea, beti-o dupa ora 12).
II. Consumul alimentelor (intre orele 12 – 20). Mancati, dar atentie : digestia consuma energie. Incepeti cu salate si, pe masura ce va apropiati de ora 20, puteti consuma proteine, dar corect combinate.
III. Asimilarea (intre orele 20 – 4). Acum corpul dumneavoastra isi extrage substantele nutritive si le utilizeaza. Daca ati combinat corect mancarurile, in 3 – 4 ore ele ajung in intestin, unde incepe absorbtia lor de catre corp.

sursa: cartea "Dieta Vietii", Daniel Menrath
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat