View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 27 mai 2019, 16:22:31
Rallara's Avatar
Rallara Rallara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 09 feb 2012
Locaţie: Edinburgh, Anglia
Vârsta: 38
Dieta: South Beach
Date: 172cm, 91.2kg
Mesaje: 7.366
Aprecieri acordate: 3.894
Am fost apreciat(a) de 3.171 ori in 1.682 mesaje
Smile Jurnal Rallara-O noua etapa a vietii

Buna slabutelor!

Incerc sa slabesc de 7 ani daca va vine sa credeti fara sa izbutesc sa ajung la greutatea visata, ~60kg. In decursul acestor ani am slabit si m-am reingrasat si mereu am avut ambitie sa reincep dar problema mea e ca nu imi mentin interesul constant - desi trag tare la inceput dupa o vreme scurta sau lunga abandonez lupta. Si asta e cel mai rau pentru corpul nostru. Sa tot incercam. Bine era cand aveam 20 si ceva de ani, multe se schimba dupa 30 de ani. Metabolismul isi spune cuvantul si tocmai de asta simt ca e acum ori niciodata, cu cat trece mai mult timp cu atat e mai greu. Cat conteaza sa nu fi tinut cure de slabire si sa fii tanara... si ce dificil e pentru aceia dintre noi care avem un istoric yo-yo.

Pana la 16 ani am fost mereu plinuta si nu ma simteam deloc bine in pielea mea. Apoi am inceput sa mananc putin si sa fiu mai activa iar in clasa a 10 am ajuns la 57.5kg, cea mai mica greutate pe care am avut-o in viata mea. Doamne ce mult timp a trecut de atunci si totusi parca a fost ieri. Si acum imi amintesc ce bucuroasa eram in fiecare dimineata cand ma imbracam, cand ieseam cu prieteni, puteam sa cumpar orice haine pentru ca orice venea pe mine ca pe manechin. Dar fericirea a durat doar pana in anul 2 de facultate, deci cam 4-5 ani. Din pacate viata buna si confortabila alaturi de partenerul meu de atunci, serviciul si facultatea nu s-au pupat si treptat am ajuns la 63, 64. Nu m-am prea alarmat sincer pentru ca nu aratam rau deloc, dar pentru ca nu am luat masuri atunci (Doamne cat regret acum), incet incet am ajuns la 70 si chiar 73. Iar in 2012 m-am inscris aici pe forum si cu un entuziasm de neoprit mi-am propus sa slabesc macar 10 kg. Ei... si uite asa tot in sus si in jos am fost de 7 ani. Ca azi! sa cantaresc 95.
Unul dintre factorii principali pentru care am pus ultimele 20kg de la ~74kg la ~94kg e si faptul ca am trecut prin niste schimbari majore in viata mea si care desi nu ar trebui sa justifice asemenea fluctuatii la nivel corporal, iata!

Asa ca sunt din nou la capat de drum.
Nici nu stiu de unde sa incep ca mi-e si frica sa imi fac planuri de bataie. Vreau sa o iau incet si ma duc la alergat in seara asta. Meniul saptamana asta va fi mai 'rebel' pentru ca nu am planificat nimic si va trebui sa ma gandesc ce drum sa apuc ca am incercat cam tot ce-i drept. Stiu toata teoria dar mai greu cu practica. Voi incepe saptamana viitoare luni cu un meniu mai la slabit, sapt asta tai din paine si dulciuri sa ma pregatesc moralmente, si incep sportul 1x /2zile. Probabil voi recurge la bine stiuta dieta sanatoasa - fara prajeli, dulciuri, fainoase, paine, etc si sport.

Sunt foarte determinata sa incep o noua etapa in viata mea, muuuult asteptata! Asa cum am zis, e acum ori niciodata, trebuie sa mearga de data asta fetelor!!

Va pup!
__________________
Rallara, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Rallara, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2253 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1736 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1220 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 7 membri au apreciat mesajul lui Rallara:
adinico (28 mai 2019), alina_neamt (27 mai 2019), lidiuta (27 mai 2019), niculina04 (28 mai 2019), nikytour (27 mai 2019), orhidee (27 mai 2019), Zoe (28 mai 2019)