View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 08 mar 2011, 19:13:15
LicuriciColorat's Avatar
LicuriciColorat LicuriciColorat este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 apr 2010
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Alimentatie sanatoasa si echilibrata+sport
Date: 166cm, 62kg
Mesaje: 8.144
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Ecler cu ciocolata/vanilie

Ingrediente capacele:
-250ml apa
-250ml lapte
-50gr zahar
-360 gr faina+1 praf de sare
-4-6 oua
Se pune apa si laptele intr'o oala pe foc,se adauga margarina si se la pana se topeste.
Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.
Se trage oala de pe foc si se adauga faina toata odata si se amesteca pana se obtine o coca nelipicioasa.
Se lasa coca la racit pana ajunge la temperatura camerei si se adauga ouale rand pe rand,amestecandu'se dupa fiecare ou.
Se pun in tava cu un sprit sau cu lingura si se formeaza capacelele in forma de bastonase sau gogosele.
Se dau la cuptor pe 20-25min primele 10min la foc mic apoi mediu avand grija sa nu se arda.Nu se deschide usa cuptorului cat se coc.

Crema:
-2oua
-10ling zahar
-1litru lapte
-2budinci vanilie(+esenta vanilie)/ciocolata(+esenta rom)
-2ling rase faina
-50gr margarina

Ouale intregi cu zaharul se freaca si se adauga budincile+faina,peste se pune laptele clocotit(+esenta vanilie sau rom) si se pune pe foc sa fiarba invartind riguros pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se pune margarina in crema,se amesteca pana la omogenizare si se lasa la racit.

Se umplu capacelele se taie in 2 si se umplu cu crema.
Peste crema optional se poate pune frisca batuta si indulcita.
Se orneaza eclerele cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
Imagini ataşate
File Type: jpg Picture 002.jpg (2,67 MB, 61 vizualizări)
File Type: jpg Picture 004.jpg (2,62 MB, 50 vizualizări)
__________________
Revolta-te iar si iar pana mieii vor devenii lei.
http://forum.slabute.ro/jurnale-slabit-adolescente/jurnal-licuricicolorat-3358-401.html#post484828
Răspuns cu citat