View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 17 iul 2011, 21:08:06
Animis23's Avatar
Animis23 Animis23 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ Locul 2 la concurs  
Data înregistrării: 12 apr 2011
Locaţie: Cluj-Napoca (Braila), Romania
Vârsta: 34
Dieta: Metabolic Balance
Date: 163cm, 108.3kg
Mesaje: 7.631
Aprecieri acordate: 551
Am fost apreciat(a) de 1.659 ori in 834 mesaje
Implicit Re: Jurnalul emei (ilse)

Citat:
Anterior postat de ilse Vezi mesajul
sarita, eu cred ca persoanele slabe au o boala cu asta. si eu cand eram o slabitura de 43 de kg toata lumea imi spunea ca-s un schelet ambulant, dar mie nu mi se parea chiar asa. dar totusi, nu ziceam ca-s grasa, asta ar fi fost culmea. acum probabil nu mai gandesti ca la 48 de kg erai grasa.
animis, oricum curajoasa sigur ai fost. de la diverse bunataturi sa treci doar la 1200 de kcal pe zi...care, sincer mi se par cam putin...oricum, pe mine ma sperie numai auzul cuvintelor ,,dieta" si ,,calorii"
si miscare...off, miscarea e un chin pentru mine din mai multe motive. dar astazi pot sa ma laud ca am mers mai mult de jumatate de ora. stiu ca chestia asta nu ma va slabi, dar sper macar ca ma va mentine cat de cat. multumesc mult, si eu iti tin pumnii, desi nu ma indoiesc ca vei reusi sa ajungi la greutatea dorita.
alina, imi pare rau...stiu cum e sa te simti atat de rau incat doar mancarea sa-ti mai poata ameliora starea...si eu tot asa, doar in cateva luni-un an m-am ingrasat in jur de 20 de kg. felicitari pentru kilogramul pierdut care se pare ca a plecat in vacanta inaintea ta. dar el sa nu se mai intoarca!
sfarsitul mesajului m-a facut sa zambesc. multumesc de incurajare. si sa te distrezi o gramada in vacanta.

Nu trebuie sa mananci 1200 de kcal din prima. Poti sa incepi sa scazi treptat. Mananca intr-o zi cum te taie capul, dar cantareste si pune in calculatorul nutritional, ca sa vezi ce si cat mananci. S-ar putea sa te sperii, sau s-ar putea sa iti dai seama ca mananci mai putin decat credeai, numai ca nu faci alegerile sau combinatiile potrivite.

Nu trebuie sa incepi sa slabesti peste noapte. Trebuie sa iti acomodezi mintea si corpul cu ceea ce urmeaza sa se intample. Pana nu esti pregatita si motivata si convinsa ca o sa reusesti, nu o sa reusesti. Eu la 12 ani aveam deja 60 de kg. Iti dai seama ca in astia aproape 10 ani am tot incercat sa slabesc, am reusit, apoi am pus mai mult la loc, apoi iar am incercat, iar am reusit ceva, iar am pus mai mult la loc. Si tind sa cred ca asta numai pentru ca tineam dieta fara sa ma gandesc daca : ma simt bine, am tot ce imi trebuie ca sa reusesc, daca sunt eu pregatita sa fac pasul asta sau doar o fac pentru ca s-a luat unu de mine pe strada sau mi-ar placea sa imi vina nu stiu ce.

Acum, cand vorbesc cu prieteni care ma cunosc de multa vreme, toata lumea imi zice ca am complet alta atitudine fata de alte dati, si cred ca de-asta imi si este usor sa slabesc si sa ma tin de treaba. Ieri am fost la restaurant, am mancat de toate. NU E NICIO PROBLEMA. Stiu ca in rest sunt cuminte si merit si un premiu din cand in cand pentru treaba buna pe care o fac pentru mine

Trebuie sa gasesti momentul tau si sa fii pregatita si inarmata cu rabdare. Sau sa ai un soc destul de puternic, care sa te zgaltaie din toate partile, cum am avut eu, ca sa te trezesti la realitate si sa iti dai seama ca nu se mai poate asa!
__________________

Jurnalul meu
Animis23, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2438 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1921 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1664 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]