Buna Cristina,
Cum o faci?
Hello Marina,
Eu o adaptez in felul urmator;
SALATA CAESAR
Ingrediente pentru o portie:
1 buc salata medie- cca 7/8 frunze (traditional se foloseste iceberg sau romana dar merge si cu salata noastra romaneasca)
3 lingurite ulei de măsline (caloric insa nu merge fara
...in reteta originala se pun 5 linguri)
4 linguri iaurt degresat (ca sa fie dietetic- si sa suplineasca dpdv cantitativ diferenta de la uleiul de masline)
1 lingură oţet din vin alb
2 linguri muştar de Dijon (musai din asta)
2 căţei de usturoi
1 gălbenuş de ou (se foloseste crud insa cine nu suporta il poate fierbe)
2 linguri de anşoa în ulei
1-2 lingurite sos Worchestershire- eu pun 2 ptr ca il ador...
8 linguri de parmezan ras (nu e f. dietetic dar...nu merge fara
1 pumn de crutoane
sare
piper
opţional - 100 de grame piept de curcan la grătar
Dressingul: se amesteca uleiul, iaurtul, galbenuşul, otetul, ansoa, usturoiul, mustarul, sosul Worchestershire, 2 linguri de parmezan, sare, piper. Se toarna peste salata. Se adauga crutoanele şi se presara restul de parmezan ras. Optional- se adauga pieptul de curcan taiat cubulete.
Enjoy