View Single Post
  #144 (permalink)  
Vechi 17 feb 2011, 17:53:45
floricica0vesela's Avatar
floricica0vesela floricica0vesela este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 02 aug 2010
Locaţie: ., Romania
Vârsta: 37
Dieta: montignac-man
Date: 163cm, 69.7kg
Mesaje: 2.697
Aprecieri acordate: 1.774
Am fost apreciat(a) de 3.227 ori in 1.132 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea VIII

Citat:
Anterior postat de allanah Vezi mesajul
Probabil că nu înțeleg. Adică e foarte posibil din moment ce nu sunt fumătoare. Am încercat să mă apuc, mi-am cumpărat mai mult de 10 pachete de țigări în nenumărate rânduri, da, am încercat și metoda asta. Voiam să mă apuc, ca apoi să mă pot lăsa, dar mi se pare cel mai dezgustător lucru posibil. Mă arde pe gât, îmi vine să vărs și sunt mereu amețită. Am încercat de mai multe ori, dar tot nu pot.
În fine, ce voiam eu să spun e că omul e capabil de lucruri miraculoase, de-a dreptul. Trebuie doar să-ți pui în cap, iar restul... că trebuie să te legi în funii, că trebuie să faci bai reci sau să-ți bagi capul într-un butoi cu apă de ploaie, toate le poți face numai ca să nu mai atinci țigarea aia. Oamenii se lasă de droguri, slăbesc 60, 70kg, merg sute de kilometri etc. etc. și îmi spuneți că nu se poate lăsa de fumat când e vorba de propria-i viață. Mi se pare egoist! în fond oricum cel de lângă tine suferă mai mult...

Când spuneam că oamenii s-au lăsat de mâncat, mă refeream la Lance Armstrong, ciclistul. Acest om ca să învingă cancerul s-a legat în funii, a pus-o pe mama-sa ca să-l păzească și nu a mâncat mai bine de 1 săptămână. A învins!

Apoi cu țigările eu cred că pricep cum e. „Pot să mă las!!!dar de ce să mă complic, de ce să mă dau cu capul de perete sau să-mi scot un ochi mai bine când mi-e mult mai ușor să continui așa...” E și comoditatea asta...Ai în jurul tău o grădină verde, frumoasă, înflorită, iar în mijlocul ei apare un sac plin de putoare și gunoi, care strică tot decorul, dar tu îți continui drumul că în fond la ce să te complici să aduni, să cari gunoiul după tine până la un tomberon etc. etc., mai bine lași punga acolo și te concentrezi asupra ... florilor.

Nah, e părerea mea de ne-fumătoare într-o perioadă foarte neplăcută și sensibilă.
Nu mă băgați în seamă neapărat.
Alla, eu te inteleg ca e greu sa intelegi.
mie mi-a fost enorm de greu sa inteleg de ce tata bea si nu vede cat rau isi face. Cred ca poti sa compari aceste 2 situatii. STIU cat de greu ti-e sa intelegi

E ok ca Armstrong s-a legat in funii ca sa nu manance si a invins.
orice fumator pe care il obligi sa nu fumeze o saptamana nu va pati nimic. eu aveam saptamani intregi cand nu fumam pentru ca eram la bunici sau zile intregi cand eram bolnava si nu fumam.
diferenta este ca dupa o saptamana Armstrong era scapat de boala si a inceput sa manance. cand ti regim dupa 3 luni esti cu 10 kg mai usor......aceste lucruri au finalitate......lasatul de fumat nu are finalitate, e pe viata.
daca eu iti spun nu manca ciocolata o luna, e ok, tu ma intrebi ce castigi, eu iti dau un motiv si tu nu mananci ciocolata o luna.
daca in schimb iti spun nu manca ciocolata niciodata in viata ta, nu crezi ca peste 2 zile ai sa te gandesti mereu la ciocolata si dupa o saptamana ai sa ma injuri si dupa 2 ai sa cedezi?
e la fel cu fumatul. nu te gandesti niciodata la tigari cand fumezi.
cand te lasi, te obsedeaza, ca si un lucru interzis. te gandesti mereu mereu la tigara pe care nu o poti fuma pentru ca te-ai lasat. si devi nefericit.