View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 15:29:15
rodastrid's Avatar
rodastrid rodastrid este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2010
Locaţie: Botosani, Romania
Vârsta: 75
Dieta: Rina90
Date: 163cm, 79kg
Mesaje: 97
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 11 ori in 2 mesaje
Implicit Re: cum sa te mentii si sa slabesti in continuare

Citat:
Anterior postat de rodastrid Vezi mesajul
Buna ,slabuto,
Am 62 de ani,163cm si 84 kg.Acum 4 luni cantaream cel putin 106kg(spun asta pt ca am avut o perioada cand am refuzat sa ma urc pe cantar,sa nu fac o depresie).Apoi am descoperit o cura de slabire,RINA90,care se bazeaza pe disocierea alimentelor,care m-a ajutat sa "dau jos"22 kg.Regimul e de 3 luni,dupa care ar trebui ca inca 3 luni sa urmezi un regim,tot disociat,dar mai relazxat,cand ar trebui sa slabesti in continuare,cel putin 3 kg,dupa care trebuie reluat regimul.Necazul e ca la mine a functionat extraordinar la inceput,dar mrge din ce in ce mai prost.In prima luna am slabit cel putin 12 kg,apoi ,in urmatoarele 2 luni,numai 8 kg,in prima luna(din care mai am 4 zile) de "mentinere"doar 2 kg ,iar acum,surpriza neplacuta,am mai pus 1 kg.Esta adevarat ca am "calcat cu stangul"am primit vizita fiicei mele,doua seri la rand am baut cate 2 sau 3 pahare de vin si intr-o seara am fost la restaurant ,unde am mancat,pe langa o mancare semipermisa(salata cu rosii si mozarella proaspata) si 2 felii de focaccio.Dar,dupa aceea,a urmat o zi de fructe,cand nu am ingerat mai mult de 500 cal,iar cresterea in greutate ,culmea,a aparut dupa ziua de fructe.Daca calculez caloriile,regimul presupune intre 1100 si max. 1500 cal. zilnic.De altfel,este si o mancare sanatoasa,f multe fructe si legume proaspete,cca 3 l apa+ceai verde chinezesc pe zi,carne slaba de pasare sau fructe de mare,f.rar(in regimul de mentinere) crenvursti de pui sau branza.Se apropie ziua mea de nastere,sarbatorile,incalcarile de regim sigur vor fi mai grave si nu vreau sa pierd ce am castigat,dimpotriva,as vrea sa ajung la greutatea,ideala pt mine,de 60 kg.Ce pot face?
Din pacate,duc o viata sedentara,am un job f solicitant,care ma obliga sa petrec 10 1/2 ore pe zi in fata calculatorului, inclusiv sambata .In afara de 20 minute gimnastica de dimineata ,nici macar nu-mi permit sa merg pe jos de acasa la servici,doar duminica,daca este frumos afara,ce mai fac miscare.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat calificat?Nu-mi lipseste vointa si sunt dispusa sa fac orice nu-mi afecteaza sanatatea(nu "pastile minune" si nu regimuri complet dezechilibrate,care iti afecteaza grav sanatatea).
Cu multumiri,
Rodica
Nu conteaza din ce sunt formate cele 1160 kcal?Sa mai mentin alimentatia disociata?Cum sa evit fenomenul yo-yo?
Multumesc anticipat pt. raspuns,
Rodica
rodastrid, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1611 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1094 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat