View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 04 apr 2011, 15:05:01
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Cum reusiti sa depasiti 1000 de calorii ?

Salut Ioana,

Secretul in a reusit sa mananci sanatos e tocmai sa inlocuiesti mancarurile nesanatoase cu ingrediente sanatoase in asa fel incat sa nici nu mananci prea mult volum (ceea ce te baloneaza) si nici sa mananci mancaruri gresite. Iti recomand sa citesti si topicul De la anorexie la alimentatie sanatoasa, pe care il gasesti aici: http://forum.slabute.ro/anorexie/ano...oasa-8254.html . Trecerea de la foarte putina mancare la o alimentatie normala e cel mai greu pas pentru anorexice, pentru ca ele au fobie de mancare si deci tind sa manance in portii foarte mici (in asa fel incat sa se poata opri oricand).

Si eu am suferit si inca sufar de o forma de anorexie: am fobie de unele mancaruri, desi de cand am descoperit 30 minute de Turbo Jam seara nu mai am nici un fel de teama de mancare. Asta e primul meu tip pentru tine: alege-ti o forma de aerobic intens pe care sa-l faci seara inainte de culcare. Poate fi tae-bo, Turbo Jam sau zumba, ce vrei tu, numai sa fie. Asta iti va accelera metabolismul si iti va pune metabolismul in viteza a doua, ca sa poti digera bine cina (care e cea mai primejdioasa masa in ceea ce priveste depunerea de grasime).

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l tii minte este: a creste nr. kcal NU inseamna sa mai adaugi nr. de portii. In felul asta am ajuns eu sa ma ingras cu 900 kcal zilnic (pentru ca in loc sa mananc cum trebuie, adaugasem numai 4 mere in fiecare zi, si bineinteles, merele fermenteaza). Ca sa ajungi la un nr mai acceptabil de kcal inlocuieste portiile de mancare cu portii egale volumetric dar cu mai multe kcal. Exemple de inlocuiri bune:

-- in loc de piept de pui la teflon cu salata verde, mananci un ardei umplut cu carne, dres cu putin iaurt.

-- in loc de 3 crackers WASA cu branza degresata, mananca o felie de paine cu urda.

-- in loc de 250 g mazare fiarta, mananca mancare de mazare cu muschi de vita si eventual cu putin iaurt.

-- in loc de un ou fiert tare, mananca o omleta dintr-un ou, 25 ml lapte semidegresat, 1 lg. branza de vaci, 1/2 ardei gras rosu, ceapa, si marar.

Daca ne dai un meniu zilnic, sunt sigura ca te putem ajuta sa iti gasesti un meniu de peste 1000 kcal zilnic cu care sa nu ramai la platou. Te pup dulce,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat