View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 15 ian 2010, 16:51:43
alexa.stan's Avatar
alexa.stan alexa.stan este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 26 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: personalizata
Date: 156cm, 96kg
Mesaje: 947
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Cartof - pro sau contra?

Da foarte adevarat. dar cartoful are un indice clicemic foarte mare, deci cand il papi iti creste clicemia foarte repede. si provoaca pancreasul sa secrete o canditate mare de insulina, pt a transforma amidonul, glucida, in glucoza, deobicei glucoza se foloseste ca energie de rezerva, si este depozitata in tesuturile musculare. Atunci cand exista un surplus, se transforma in energie de depozit. Noi avem destula astfel de energie. Deci pt a slabi trebuie sa scoti carbofidranti din alimentatie, macar pe astia, cu indicele glicemic mari. Eu ii scosesem de mult (de 2 ani tin dieta, si pap, numai legume cu indice glicemic mic, paine integrala etc, chesti de regim), dar nu am slabit eficient niciodata. Corpun nostru este suficient de inteligent in cat sa-si fabrice singur glucoza, o fabrica din tesutul adipos, sau din lipidele pe care le papi. Lpidele care trec prin tratamentul insulinic, devin imediat energie de depozit, deaceea nu trebuie consumat cabo, cu grasime, deci nu cartofi, cu carne paine cu carne, doar legume, precum salata, rosiile, ardei grasi.

Eu nu m-am limitat la a citi numai articole, scrise de persoane care au citit o carte in incearca sa reproduca, asa cum fac eu acum, si am cautat cartile si le m citit. Eu iti recomand sa intri la blibioteca slabutelor, si sa descarci cartie postate acolo.

Am cunocut si persoane care mancau cartofi si totusi au slabit. Dar acele persoane au fost grase toata viata. Am o astfel de colega, cand am tinut reginul ei m-ai mult m-am ingrsat, ea se baza doar pe reducerea caloriilor. Este normal, atunci, cand ai obiceiul sa papi mult.

Intrebai ca deunde sa luam carbohidrantii. Din legume precum, rosiile, care au indice glicemic mic, si repet, chiar nu trebuie sa introducem asa ceva in alumentatie, putem trati foarte bine, cu ceea ce produce organismul nostru. Este mai bine sa-l pui la munca, decat sa-i dai chiar si ce poate fabrica el. Ca na grase suntem pt ca avem organismul lenes. Asa ca hai sa-l punem la munca.

Si nu uita citeste cartile, lasa articlele pro si contra.

Dar totusi sunt curioasa ce ar putea fi spus pro cartof.

Cartoful a fost adus din america, acolo se folosea ca mancare pt animale, purcelusi in special, in europa a ajuns, si o buna perioada tot pt asta a fost folosit. Am inceput sa-l mancam, cand era foamete. La fel si porumbul. Deci de ce sa mancam un aliment, care de catre stramosi nostri era folosit doar la hramirea porcilor. Nu are decat amidon in el, si nu contine vitamine, minerale.

Iti recomand sa citesti cartea lui montignac.

Cred ca ti-ai dat seama ca sunt total contra cartofului, nici cand nu stiam cat de nesatos este nu-mi placea.

Sa-ti spun si de lapte putin, de ce nu este ok, in perioada de slabire, pt ca contine, lactoza, si in acelasi timp, lipide. Lactoza este o glucida, este zaharul din lapte. La dieta nu avem voie zahar, nici din lapte si nici din fructe. Si totusi sunt alimente bogate in vitamine, minerale, calciu.


Sper ca am fost clara.
__________________
Acum suntem doi, si invatam sa papam sanatos.


Jurnal Alexa.Stan
http://forum.slabute.ro/sunt-insarci...10-a-3639.html

Ultima dată editat de Slabuta; 15 ian 2010 at 16:54:47.
Răspuns cu citat