View Single Post
  #207 (permalink)  
Vechi 10 mai 2011, 11:57:00
Whaley's Avatar
Whaley Whaley este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 feb 2011
Locaţie: Jud Alba, Romania
Dieta: Montignac
Date: 176cm, 71kg
Mesaje: 421
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Jurnal AlinaMar - Alaptez si mananc sanatos!

Alina, ti-am raspuns la mine in jurnal la ce ai intrebat, dar m-am gandit pe urma ca aici gasesti mai usor raspunsul, asa ca ti-l copiez:

Neata, Alina!
Cel mai bine e sa incepi treptat, de la carbohidrati simpli la cei complecsi. Adica: - pasul 1: no more chocolate, elimini complet zaharul sub orice forma, pentru ca el este principalul vinovat de dependenta de carbohidrati (creeaza o "curba glicemica" accentuata - creste brusc insulina, scade brusc glicemia foarte mult si apare "nevoia de dulce") De aceea intotdeauna o mica "tratatie" mai cere una... deci fara zahar si "rudele" lui (miere, glucoza, dextroza) si atentie la zaharul "ascuns" in produse cum ar fi cerealele de tip fitness, covrigei si alte dracii
- pasul 2: elimini cerealele rafinate sub toate formele. Paine alba, covrigi, chiar si sosuri cu faina, orez alb, pufuleti, mamaliga etc. Consumi exclusiv cereale integrale, la gatit poti folosi faina integrala (eu am facut si ciulama pentru copil din asa ceva, e foarte gustoasa) si atentie la painea "neagra", ca este in general facuta tot din faina alba cu ceva colorant. Citeste compozitia. Ideal ar fi sa mananci pesmeti de tip wasa in loc de paine, dar daca nu te descurci cu ei, macar gaseste o paine facuta din faina integrala. Edit: aici intra si cartofii.
Etapele astea 2 ar trebui sa-ti ia o saptamana-zece zile, si la sfarsitul lor ar trebui sa fii ok din punct de vedere al "nevoii" de carbohidrati. Adica n-o mai simti. Dar fa-o in ritmul tau, important e ca schimbarea sa fie durabila.
Dupa ce esti ok cu regimul asta, treci la faza urmatoare:
-pasul 3: elimini fructele dulci sub orice forma: uscate (stafide, curmale, smochine) sau crude (banane, rodii, struguri si care-or mai fi ca le-am uitat). Ideal ar fi sa ramai doar cu citrice, mere si fructe de padure (incluzand capsunile), plus cirese, piersici si caise, in cantitate de maxim 300 g pe zi si consumate ca gustare intre micul dejun si pranz (deci nu la o masa principala).

Asta e teoria, pentru o dieta echilibrata (nu e vorba de low carb, acolo trebuie eliminate integral cerealele si majoritatea fructelor daca nu chiar toate, carbohidratii pe low carb vin exclusiv din legume). Eu n-am facut asa, eu am taiat tot dintr-o data pentru ca mi sa parut inutil sa prelungesc "agonia", intr--o saptamana maxim aqm ajuns de la 200 g carbo la 40-50, dar eu ma cunosc si stiu ca asa functionez mai bine...

Sper sa-ti fie de folos. Te pup!
__________________
A minute on the lips, forever on the hips!
Jurnalul meu
Whaley, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1942 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1425 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 909 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]