View Single Post
  #24 (permalink)  
Vechi 11 aug 2014, 11:19:27
Animis23's Avatar
Animis23 Animis23 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ Locul 2 la concurs  
Data înregistrării: 12 apr 2011
Locaţie: Cluj-Napoca (Braila), Romania
Vârsta: 34
Dieta: Metabolic Balance
Date: 163cm, 108.3kg
Mesaje: 7.631
Aprecieri acordate: 551
Am fost apreciat(a) de 1.659 ori in 834 mesaje
Implicit Re: Gastric sleeve pentru Simina care stiu ca sunt

Citat:
Anterior postat de Prapadeala Vezi mesajul
Simina,

imi pare tare interesanta operati. Am mai auzit de asta, dar nu stiu detalii, poate ai bunavointa sa imi lamuresti niste curiozitati (sper ca nu e cu suparare )
In cat timp ajungi la un stil normal de viata? Si asta ce va presupune? Ca tu nu vei putea manca cantitati mari? Conditioneaza si ce bagi in gura? Ma refer pentru mai incolo cand o sa ajungi la o etapa de normalitate pe termen lung
Yaaay, lume noua-veche

Ce mai faci tu?

Ajungi la un stil normal de viata cam dupa o luna-doua (in functie de cata vreme poti prelungi faza de lichide).

Stil normal de viata presupune ca atunci cand ma reobisnuiesc cu solidele (unele vor fi mai greu de tolerat la inceput, voi descoperi ca imi plac lucruri care nu imi placeau si viceversa), voi putea manca foarte putin. Voi avea 3 mese principale pe zi si o gustare (2 maxim).

La fiecare maza voi putea manca in jur de 100-150 g de mancare. Evident, pentru ca poti manca atat de putin, e important sa faci alegeri cu cap. Se incepe cu o gura- doua de proteine, apoi legume sau fructe, apoi alte prostioare(daca mai ai loc). Totul trebuie mestecat foarte bine, pentru ca stomacul meu este un tub ingust momentan.

Operatia nu e o solutie simpla, e o unealta care te ajuta sa te autocontrolezi. Pe de o parte, in primele 6 luni, pana creierul se prinde ce se intampla, stomacul il pacaleste - nu am senzatie de foame, iar organismul nu imi cere carbohidratii sau grasimile de care eram dependenta. In perioada asta, creierul isi va reseta nivelele pe care le va cere din fiecare categorie de nutrienti. De aceea, trebuie sa mananc cat mai lean, ca el sa nu imi ceara prostii.

Voi putea manca orice, cu conditia sa nu mananc prostii des, pentru ca dezechilibrez balanta sanatoasa din creier.

O alta problema e dilatarea stomacului. E normal ca asta sa se intample treptat, dar trebuie sa am grija sa nu fortez stomacul constant, altfel anulez rezultatele operatiei. Trebuie sa mananci lent, sa mesteci bine, si, dupa fiecare gura, sa te analizezi si sa vezi daca iti mai e foame.

Stomacul se va umple foarte repede, va trebui sa nu beau cu 30 de minute inainte si dupa o masa, ca sa am loc pentru mancare...In teorie, nu suna nici foarte simplu, nici foarte greu, dar trebuie facut totul cu atentie.

Episoadele de greata si voma - nu am avut niciunul pana acum- expun si ele stomacul la riscul de dilatare. Sper sa am cat mai putine astfel se episoade, daca nu deloc.
__________________

Jurnalul meu
Animis23, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2438 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1921 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1664 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]