View Single Post
  #24 (permalink)  
Vechi 18 aug 2011, 22:07:42
dorutza's Avatar
dorutza dorutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 22 oct 2009
Locaţie: Baile 1 Mai, Oradea, Romania
Vârsta: 37
Dieta: -
Date: 160cm, 63.55kg
Mesaje: 4.856
Aprecieri acordate: 715
Am fost apreciat(a) de 1.649 ori in 766 mesaje
Implicit Re: Nasterea - Cum am nascut...

e lunga...

.. marti 09.08.2011
Ma suna vara-mea pe la 4 dupa masa si ma intreaba daca nu mi s-a rupt apa, la care eu o intreb daca ma ia la misto. In fine mai povestim una alta incearca sa ma linisteasca ca o sa fie totul bine si ca urmatoarea zi o sa-l am pe bebe.

Pe la 5, stau intinsa in pat, pe partea stanga bineinteles si vb cu voi pe forum si dintr-o data simt ca pusca ceva in mine si aud un „prrrrr”.Dar nu curge nimic. Ma gandesc ca e apa. Iau telefonul si il sun pe sot sa-l intreb unde e, daca a ajuns in Oradea, ca a fost plecat din localitate toata ziua. Si il sun si imi zice ca ajuns in Oradea si ca a mers la magazin sa stea acolo pana la 17:45 cand avea programare sa se tunda. Ii zic sa vina acasa ca cred ca mi s-a rupt apa dar ca sa stea unpic ca ma duc la baie sa vad ce e. Ma duc la baie dau sa fac pisu, fac un strop si simt cum curge apa. Nu-mi vine sa cred.. Raman pe wc il sun pe sot sa vina acasa, o sun pe vara-mea, si o sun pe mama mea. Apoi o sun pe doctorita. Stiam ca are program la cabinetul particular. Ii spun cum sta situatia, o intreb daca pot face dus ca deh nu mai stiam, raspunsul e da. Si imi spune ca sa ma duc la maternitate ca vine si ea dupa program si ca o tine medicul de garda la curent cu situatia.
Ma pun sa fac dus si apoi sa ma imbrac. Nu gasesc cu ce sa ma imbrac ca imi spalasem hainele cu care am hotarat ca merg ziua urmatoare sa nasc..Intr-un final gasesc ceva si sunt gata imbracata. Am umplut 3 tampoane cu apa pana a venit sotul.
Cand vine el ghiciti unde ma gaseste. Va scriam voua ca mi s-a rupt apa...

Bagajul era facut si cu o gramada de lucruri langa el ce trebuiau sa mai intre in bagaj. Pana la urma le arunca toate intr-o punga, luam banii, actele, aparatul foto- noroc ca am avut atata minte sa pun bateriile la incarcat, incarcatorul. Habar n-am ce am mai pus... A si am luat punga pe care sa o pun pe bancheta in masina.. foarte folositoare J)
Ajungem la maternitate, loc de parcare n-am gasit decat mai departe ca era zi de marti si n-aveai voie sa parchezi intre anumite ore ca se spalau strazile. Tare bine mi-a picat mersul pe jos, toata uda J)
Intram, bat la usa la internari zic ca mi s-a rupt apa, ma trimite la garderoba sa ma imbrac in camasa de nastere si apoi sa revin... las ca si garantie numai bluza, pantalonii ii las pe mine doar n-o sa ma plimb prin maternitate in fundul gol. La internari era si o tigancusa cu dureri mari adusa cu ambulanta de pe nu stiu ce sat. Ii face actele de internare ei ca era intr-un stadiu mai avansat, la tigancusa ii era frica de doctor, nascuse pimul copil singura..si acuma era la al 2lea. Eu stau jos intre timp si astept.. apoi vin eu la rand. Doctoritele de la internari imi zic ca ma stiu de pe faceb__k J si stiu si de pensiune. Imi zic „ce tare”. E momentul sa dau pantalonii jos si sa ma urc pe masa la control.. Alt jet de apa curge. Nu stiu ce mi-au facut dar rau m-a durut.. Apoi vine medicul trimis de dr mea sa o tina la curent. Alt control, alt jet de apa. Completam actele si apoi mergem la ecografie. Mi-au facut 2 ecografii la 2 ecografe diferite. Ma linistesc si eu, bebe e bine, inima bate si e cu capul jos. E ok totul. Intreb de greutate.2450 gr la unul si 2500 la altul. Ma ingrijorez din nou apoi imi revin imi zic ca oricum vine nu mai am ce face. Intreb de cordon. Nu stie sa-mi zica ca e prea jos nu se vede.
Apoi merg in sala de nasteri. Flaviu cu bagajele dupa el ramane afara. Imi iau telefonul cu mine si atat. In sala de travaliu tigancusa cu dureri groaznice..
Dr ii zice prin telefon moasei sa-mi dea calciu si No-spa. Imi instaleaza branula, imi ia sange, imi da injectia No-spa si o siringa de calciu prin branula. Apoi imi spune sa stau pe partea stanga ca asa pot si eu sta mai bine si il ajuta pe bebe sa se orienteze... Asculta bataile inimii lui bebe si bebe e bine.. ii spun ca vreau pisu imi da o sticluta sa fac acolo pt analize.merg la baie si apoi iar in pat. Si apoi stau si stau. Si nr contractiile cu ajutorul telefonului. Neregulate la 2,3,4,5,6,7 minute si scurte in intensitate. Le si scriu in telefon ca nu le tineam minte J). Intre timp naste tigancusa. Ii era frica de medici, nu asculta de ei, plangea, tot punea mana acolo jos, o pun astia sa impinga in pat, la 2 metri de mine... si apoi agitatie mare, ca naste.. o muta in sala de nasteri care era langa sala de travaliu si naste tigancusa. Si eu am stat si am ascultat.nu a durat mult si l-am auzit pe bebe plangand. Mi-au dat lacrimile.
Raman singura si numar contractiile. Neregulate la 2,3, 5 min si scurte. Moasa vine la mine din 10 in 10 min si monitorizeaza pe bebe. Se vede ca nu-i place contractiile mele si asteapta sa devina regulate si mai lungi. Am uitat sa zic ca erau contractii care nu ma dureau prea tare. Ma plictisesc o intreb daca pot se merg la sot, zice ca da, dar numai 5 min, ma duc, dar nu mai stiu ce am povestit. Cand ma intorc trec pe la baie si apoi ma pun cuminte in pat. E deja 8 si eu nu stiam nici macar ce dilatatie am sau cand vine dr. Ma linistea doar faptul ca vb la telefon cu moasa...

O intreb pe moasa daca nu imi pune perfuzie sa grabim lucrurile si imi zice ca ea nu imi poate pune decat cand e si dr acolo., si imi spune ca terminat la cabinet ca a mers pe acasa si ca vine imediat. Povestesc cu moasa ii zic ca eu trebuia sa nasc urmatoare zi ca era dr de garda si ca e nasol ca trebuie sa vina in ziua aia ca urmatoare zi e de garda 24 de ore. Imi povesteste ca dr are mare ghinion ca pe tura ei se intampla tot timpul multe chestii si are multe nasteri.
Vine doctorita. Cred ca pe la 10. Ce ma bucur cand ii aud vocea. Glumim ca n-a vrut bebe sa mai stea si ca a vrut neaparat sa se nasca cu ea. Ma controleaza. Ma doare de mor. Il impinge pe bebe unpic cred, ca curge restul apei. Dilatatie 6. Ii zice moasei sa imi puna perfuzie.
Pune moasa perfuzia, porneste aparatul de monitorizat bataile inimii lui bebe, vine si doctorita si apoi dau drumul la perfuzie. Incepe o contractie. Se pune moasa sa nr cate secunde tine. Contractia nu se mai opreste. Nu e dureroasa decat putin dar nu mai vroia sa se opreasca. Bataile inimii lui bebe incep sa creasca treptat dupa 1 min cred, intra in trahicardie. O vad pe doctorita cum se ridica in picioare, ii zice moasei sa reduca doza, nu se intampla nimic, iar apoi ii zice sa opreasca perfuzia. Le vad pregatite, moasa e pe picior de plecare sa sune anestzistul pt ceza, le vad fetele si ma apuca disperarea. Imi dau oxigen si bataile inimii lui bebe revin la normal cu perfuzia oprita si luata din branula. Bebe ramane in continuare monitorizat. Si eu pe oxigen. Imi explica dr ce s-a intamplat si imi spune ca daca se mai intampla, daca numai unpic mai cresc bataile inimii lui bebe ma baga la cezariana. Ma controleaza. Dilatatie 8. In numai cateva minute. Se minuneaza cum reactioneaza organismul meu. Inteleg si eu de ce nu se pune perfuzie daca nu e dr in spital. Trece destul de mult timp pana isi revine organismul si incep din nou contractiile. Neregulate si scurte din nou.
Stiam ca ai senzatia de caca cand trebuie sa impingi dar eu nu aveam senzatia asta, ci aveam senzatia ca vrea sa iasa un aer (eu si gazele mele J) pana in ultimul moment au fost cu mine J) ). Ma trimit la baie sa fac ce pot si imi zice ca pot sa trec si pe la sot 2 min sa-i spun ce si cum. Merg prima data la sot si apoi la baie. N-am putut face nimic bineinteles.. Am fost la baia toata ziua –treaba mare plus ca nu mai mancasem nimic de la ora 10 dimineata si trecusera deja 12 ore. Ma intorc inapoi in pat. Il monitorizeaza pe bebe si mai imi baga o doza de calciu.

Ei si acum partea grea... ma controleaza.. dilatatie 10.. se pune dr la picioarele mele in pat, moasa langa mine si imi explica ca la urmatoarea contractie trebuie sa ma prind cu mainile de picioare, moasa o sa ma ridice si eu trebuie sa imping de 3 ori. La care eu intreb “aici in pat?” raspunsul da:aici in pat. Vine contractia fac cum zic ele, ma prind de genunchi moasa ma ridica, barbia in piept, ochii inchisi si imping. Nu apuc sa imping decat o data iar a doua oara imping fara contractie… Doctorita imi explica ca contractile sunt prea scurte si ca nu facem nimic asa. Zice sa mai incercam o data dar sa imping de 3 ori si daca s-a terminat contractia.. Fac asa dar nu se intampla nimic, bine ca nici nu stiam ce trebuie sa se intample, banuiam eu ca trebuie sa se angajeze bebe acolo la iesire… ii zice doctorita moasei ca sa-mi bage o picatura, dar numai o picatura de perfuzie la urmatoarea contractie. Contractia se lasa asteptata. Glumesc cu doctorita si-i spun ca daca dureaza asa mult sigur o sa fie mai puternica.. Se uita la mine, ca ce calma sunt, ca nu ma doare nimic, zice ca tare interesant organism am, imi zice sa ma pregatesc si de cezariana.. ii explic de ce nu vreau cezariana, ca la apendicita m-am recuperat tare greu, zice ca imi intelege punctual de vedere… Glumeste si ea si-mi zice “ce ti-a facut copilul asta pe fata”. Credeam ca se refera la cosurile mele normale din sarcina, dar da de unde, facusem eruptie vulcanica intre timp..de m-am speriat cand m-am vazut a doua zi in oglinda..
Si vine contractia. Baga perfuzie, imping de 3 ori si facem treaba buna… (Nu stiu daca am facut si treaba mare sau nu ?) doctorita striga “Nastem” si merge in sala de nasteri din camera alaturata.. Moasa ma ajuta sa ajung acolo.. Ma urc pe masa, imi arata manerele si cum sa ma prind de ele, fac ce zic ei, lume multa in sala de nasteri.. Arunca ceva rece pe mine acolo jos, nu mai stiu ce au facut si apoi cealalta moasa imi baga o picatura de perfuzie, contractie lunga, buna de impins, imping, dar nu se intampla nimic ca eu deh in loc sat trag de manere impingeam de ele.. numai la ultima impingere am inteles ce inseamna cuvantul “trage”. Alta picatura de perfuzie, imping si se intampla cel mai dureros lucru din lume: ma taie si iese capul lui bebe.Urlu rau. Cum durere de contractie n-am avut cine stie ce, am simtit taietura la intensitate maxima. N-a fi crezut ca o sa urlu vreodata de durere dar uite ca am facut-o si pe asta. Nu stiu sa descriu senzatia decat prin cuvantul usturime si durere. Alta picatura de perfuzie imping si iese tot bebe. Mai urlu o data. Usurare totala.. Vad cum ii curata nasucul si gurita, bebe plange, mi-l arata … asa murdar cum era mi s-a parut cel mai dragut lucru din lume.. Buzisoarele mi-au ramas intiparite in minte pe veci. Apoi il iau la masurat si cantarit.. Incepe alta procedura dureroasa pentru mine: placenta.. ma uit si la ea dupa ce a iesit ca doar n-am ce face altceva. Informatie interesanta J) ma gandesc ca aia cantareste 1 kg. tot pusa pe glume J. Si apoi o vad pe doctorita cu 2 intrumente lungi si ma gandesc:am pus-o…glumeste cu mine si-mi zice ca daca nu stau cuminte sa ma coasa se duce acasa. Ii zambesc si nu zic nimic. Incepe sa ma coasa, ma simt ca la dentist simt ca se umbla dar nu simt durere.. intreb daca am anestezie si zice ca da.. ma gandesc: super. Si apoi incepe sa ma doara si-mi zice „imi pare rau dar aici in zona asta nu prinde anestezia“. Alte tipete. Ma ia iar la misto si zice : „acuma tipi, cand e gata totul?” Mai zice ceva de sensibilitate in zona aia... dar cine o mai baga in seama? Intre timp ce ma coase tocmai in zona dureroasa mi-l pune cineva pe bebe gata infasat pe piept. Ma uit la el nu-mi vine sa cred, uit o secunda de durere, vreau sa-l pup, dar mi frica sa ma misc, nu-l pup, ma uit doar la el, doctorita lui bebe vede ca nu mai pot de durere si cu cata intensitate ma strang de bara aia si mi-l ia.. Doctorita ii zice “ vezi ca este un tatic afara, du-l sa-l vada”. Doctorita lui bebe ma intreaba cum il cheama, raspunsul “nu stiu”. Cred ca s-o crucit cand m-o fi auzit J). Ma mai intreaba in ce salon vreau: sa laptez din 3 in 3 ore si sa fiu singura in salon sau cu bebe in salon.. Ii zic ca cu bebe in salon. Si apoi pleaca cu bebe. Doctorita termina de reparat la mine, ii multumesc pt tot si ea pleca acasa pe la 12 jumate urmand sa intre de garda 24 de ore a doua zi. Raman in grija moasei. Ma dau jos de pe masa ma pun in scaunul cu rotile si ma duc intr-o alta camera. Flaviu nu are voie sa intre acolo si vb doar pe un geam care era langa pat. Mai era o asistenta pe acolo si il trimite sa-mi cumpre ceva de mancare, orice vreau eu si apa. Primesc corn cu ciocolata J). Stau la povesti cu Flaviu povestim vrute si nevrute, hotaram numele lui bebe si pe la 3 il trimite asistenta acasa ca sa ma lase sa dorm… dar n-am putut sa dorm nimic deorece am auzit toate nasterile care au urmat, a fost si una cu complicatii, agitatie mare (dubla circulara de cordon si inca o data in jurul pieptului, fat declarat mort inainte de nastere ca nu i-au gasit bataile inimii si resuscitat dupa nastere, cred ca a luat nota 1, cand l-am auzit plangand mi s-a rupt sufletul) si le-am auzit pe cele care se trezeau din cezariana- vomitau si urlau.
Dimineata pe la 6-7 m-au dus in salonul in care urma sa stau si apoi mi l-au adus pe bebe… Si l-a pus asistenta langa mine sa-l alaptez si apoi a plecat… Si de acolo a inceput aventura frumoasa in 3.
dorutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1777 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1260 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 486 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui dorutza:
LOREDANA99 (04 nov 2012), nicoleta100 (05 nov 2012), pamy (11 ian 2013)